hallonmuffins6

HÄRLIG SOMMARSMAK! Supersaftiga, ljuvligt goda hallonmuffins ! Använd nyplockade hallon från trädgården eller köp frysta i butiken. Båda varianterna går lika bra. De är ljuvligt goda och lätta att baka. Muffinsarna är klara på ca en halvtimme: 10 minuters bakning och de gräddas i ca 20 min. De går bra att frysa in!

Hallonmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska (dela dem i mindre bitar)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min.

hallonmuffins5 hallonmuffinsutvald hallonmuffins7