En fantastisk jättecookie som är lite seg i kanterna och mjukare i mitten. Mjölkchokladen gör kakan extra god och läcker! Servera den gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula glass. Jättegott och en perfekt dessert som är enkel att göra.
Tips!
Byt ut mjölkchokladen mot mörk choklad eller någon annan sort du gillar. Sötmandeln kan bytas ut mot valfria nötter eller uteslutas helt.
Amerikansk mjölkchokladcookie
Ca 12 bitar
200 g mjölkchoklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
175 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
¾ dl sötmandel, hackad
3 ¾ dl vetemjöl
Garnering
ca 4 bitar mjölkchoklad, grovhackad
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn, sötmandel och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner chokladen i degen (spar lite till garnering).
4. Smula ner degen i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över resten av den grovhackade chokladen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.