Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Nougatbollstårta

nougatbollstårta1 nougatbollstårta5 nougatbollstårta4

Drömgod, helt underbar nougatbollstårta med en läcker smak av chokladbollar och nougat – en given succé på kalaset! Jag älskar den och mina barn och gäster som fick smaka var lyriska! Den hade en rykande åtgång och kommer definitivt bakas många gånger om här hemma. En stor fördel är att den går blixtsnabbt att göra och man behöver ingen ugn. Tårtan kan frysas in och förvaras 1–2 veckor i frysen.

Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!
Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nougatbollstårta

12–14 bitar

8 dl havregryn
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 ½ dl kokos
125 g smör, rumsvarmt
1 dl vatten

ca 500 g nougat (kan minskas om man vill ha mindre nougatsmak)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.
3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.
4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.

1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.
2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.
3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.
3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.
4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.
4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.nougatbollstårta2 nougatbollstårta3 nougatbollstårta5

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Gammaldags kardemummakaka

En supersaftig, mjuk klassisk favorit med en härlig smak av kardemumma.

0

Saftiga morotsfrallor på en kvart

Extremt lättgjorda och goda frallor som är frasiga på ytan och saftiga inuti.

0

Nutellaglass på fat med 2 ingredienser

En gudomligt krämig och god glass med en underbar Nutellasmak.

0

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ljuvligt krämig, gräddig glass som man inte kan få nog av! En av de godaste jag har ätit!

0

Baguetter med vallmofrön

Läckra baguetter med en knaprig yta och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna ger brödet god smak!

0

Äppel-kanelbullekaka

Supersaftig, gudomligt god äppelkaka med smak av kanelbulle som är busenkel att göra!

0

Marshmallows

Ljuvligt gott skumgodis som är busenkelt att göra själv.

0

Scones-tekakor

Nybakat, varma scones är bland det godaste som finns till frukost!

0

Fyrflätad limpa

Klicka in och kolla hur enkelt du flätar med fyra längder!

0

Chokladtårta med bara 2 ingredienser

Underbar chokladkaka som bara smakar choklad – helt ljuvlig för chokladälskaren!

0

Coca-Colakaka med glasyr

En saftig & ljuvligt god långpannekaka med Coca-Cola i både smeten och i glasyren.

0