chokladtårta8 chokladtårta5 chokladtårta9

Underbar chokladtårta som verkligen smakar choklad! Och den är superenkel att göra. Det enda du behöver är en 200 g chokladkaka och 3 ägg.

Det är viktigt att du väljer en kvalitetschoklad som du gillar eftersom tårtan verkligen smakar som den choklad du bakar med. Om du väljer en billig choklad som inte är jättegod så blir heller inte tårtan god. Det här är en chokladtårta som verkligen gör skäl för sitt namn då den bara innehåller choklad och ägg. Om du ska baka den till barn bör du välja mjölkchoklad eller ljus choklad då barn inte alltid gillar mörk choklad.

Storlek på formen
Min kaka är gjord i en rund springform, ca 16 cm i diameter. Det går bra att göra kakan i en fyrkantig form med ungefär samma ytmått, men tänk på att kanten på formen måste vara  8–10 cm hög då kakan jäser upp ordentligt i ugnen, men den sjunker ner när den svalnar.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladtårta med bara 2 ingredienser

8–10 bitar

200 g mörk choklad (välj en kvalitetschoklad som du gillar)
3 ägg

Garnering
eventuellt florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.

2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.

3. Blanda ner gulorna i chokladen.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.

5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.

6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.

7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).

8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde eller ät den som den här.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.

 

2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.

2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.

3. Blanda ner gulorna i chokladen.

3. Blanda ner gulorna i chokladen.

 

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.

 

5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.

5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.

 

6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.

6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.

7. Häll ner smeten i en form, 16–17 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måst ha ca 10 cm hög kant).

7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).

8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde eller ät den som den här.

8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen (kakan sjunker ihop efter gräddningen). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde eller ät den som den här.

chokladtårta1chokladtårta11 chokladtårta4 chokladtårta7