Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas tårtor Okategoriserade

Chokladtårta med bara 2 ingredienser

chokladtårta8 chokladtårta5 chokladtårta9 Underbar chokladtårta som verkligen smakar choklad! Och den är superenkel att göra. Det enda du behöver är en 200 g chokladkaka och 3 ägg. Det är viktigt att du väljer en kvalitetschoklad som du gillar eftersom tårtan verkligen smakar som den choklad du bakar med. Om du väljer en billig choklad som inte är jättegod så blir heller inte tårtan god. Det här är en chokladtårta som verkligen gör skäl för sitt namn då den bara innehåller choklad och ägg. Om du ska baka den till barn bör du välja mjölkchoklad eller ljus choklad då barn inte alltid gillar mörk choklad. Storlek på formen Min kaka är gjord i en rund springform, ca 16 cm i diameter. Det går bra att göra kakan i en fyrkantig form med ungefär samma ytmått, men tänk på att kanten på formen måste vara  8–10 cm hög då kakan jäser upp ordentligt i ugnen, men den sjunker ner när den svalnar. [caption id="attachment_36553" align="" width="215"]Gör en ljuvligt god Oreoglasstårta – klicka här för recept! Gör en ljuvligt god Oreoglasstårta – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladtårta med bara 2 ingredienser

8–10 bitar 200 g mörk choklad (välj en kvalitetschoklad som du gillar) 3 ägg Garnering eventuellt florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad. 2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål. 3. Blanda ner gulorna i chokladen. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp. 5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om. 6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet. 7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant). 8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde eller ät den som den här. [caption id="attachment_33410" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.[/caption]   [caption id="attachment_33411" align="" width="860"]2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål. 2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.[/caption] [caption id="attachment_33412" align="" width="860"]3. Blanda ner gulorna i chokladen. 3. Blanda ner gulorna i chokladen.[/caption]   [caption id="attachment_33417" align="" width="860"]4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.[/caption]   [caption id="attachment_33413" align="" width="860"]5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om. 5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.[/caption]   [caption id="attachment_33414" align="" width="860"]6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet. 6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.[/caption] [caption id="attachment_33415" align="" width="860"]7. Häll ner smeten i en form, 16–17 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måst ha ca 10 cm hög kant). 7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).[/caption] [caption id="attachment_33416" align="" width="860"]8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde eller ät den som den här. 8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen (kakan sjunker ihop efter gräddningen). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde eller ät den som den här.[/caption] chokladtårta1chokladtårta11 chokladtårta4 chokladtårta7 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Coca-Colakaka med glasyr

En saftig & ljuvligt god långpannekaka med Coca-Cola i både smeten och i glasyren.

0

Jätterågsiktsrutor

Lättgjorda, saftiga och supergoda långpannebröd som passar perfekt till frukost och mellis.

0

Chokladbollskaka

Superläcker chokladbollskaka med smält choklad och kokos på toppen – perfekt till kalaset!

0

Snabba blåbärsbakelser

Gudomligt goda blåbärsbakelser toppade med krämig vispgrädde – busenkla att göra!

0

Snabbjäst vallmofrökaka

Vallmofröna på toppen ger de saftiga bröden extra god smak!

0

4-minutersbröd i stekpanna

De goda bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

0

Lyxig After Eightkladdkaka

En gudomligt god kladdkaka med After Eight-glasyr på toppen. Rekommenderas varmt!

0

Grötbullar

Gröten i degen gör bröden oerhört saftiga och goda.

0

Kokosmums

Ljuvliga, fluffiga skumrutor täckta med kokos, som fullkomligt smälter i munnen.

0

Hallon- & blåbärsbakelser

Ljuvligt god och bärig bakelse med lite lätt kladdig bottnen och en klick grädde på toppen.

0

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

Drömgod tårta med frasiga marängbottnar fyllda med fluffig vit chokladmousse, choklad och jordgubbar.

0