DRÖMGOD FAVORITGLASS Frasiga maränger, söta jordgubbar & krämig glass – en ljuvligt god kombination som är lätt att göra själv. Men känns oerhört lyxigt!
Tips!
Om man inte vill göra glassen med kondenserad mjölk så kan man använda samma recept som fyllningen till halloncheesecake – klicka här för recept! Den är också supergod!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Maräng- & jordgubbsglasstårta
ca 12 bitar
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
300 g jordubbar + 2 msk strösocker
12–15 maränger
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.
2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.
3. Plasta botten och kanterna på en limpform eller rund skål, ca 2 liter. Lägg jordgubbsskivorna i botten.
4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.
5. Häll glassmeten i formen. Tryck ner maränger i smeten. Ställ glassen i frysen i 6–8 timmar tills den är genomfryst.