Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas glass Lindas jordgubbar Okategoriserade

Maräng- & jordgubbsglasstårta

marängjordgubbsglass6 marängjordgubbsglass10

DRÖMGOD FAVORITGLASS Frasiga maränger, söta jordgubbar & krämig glass – en ljuvligt god kombination som är lätt att göra själv. Men känns oerhört lyxigt!

Tips!
Om man inte vill göra glassen med kondenserad mjölk så kan man använda samma recept som fyllningen till halloncheesecake – klicka här för recept! Den är också supergod!

Drömgod, hemgjord Daimglass – klicka här för recept!
Drömgod, hemgjord Daimglass – klicka här för recept!
Gudomligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Gudomligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Maräng- & jordgubbsglasstårta

ca 12 bitar

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
300 g jordubbar + 2 msk strösocker
12–15 maränger

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.

3. Plasta botten och kanterna på en limpform eller rund skål, ca 2 liter. Lägg jordgubbsskivorna i botten.

4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.

5. Häll glassmeten i formen. Tryck ner maränger i smeten. Ställ glassen i frysen i 6–8 timmar tills den är genomfryst.

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.
2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.
2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.
3. Plasta botten och kanterna på en limpform eller rund skål, ca 2 liter. Lägg jordgubbsskivorna i botten.
3. Plasta botten och kanterna på en limpform eller rund skål, ca 2 liter. Lägg jordgubbsskivorna i botten.
4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.
4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.
5. Häll glassmeten i formen. Tryck ner maränger i smeten. Ställ glassen i frysen i 6–8 timmar tills den är genomfryst.
5. Häll glassmeten i formen. Tryck ner maränger i smeten. Ställ glassen i frysen i 6–8 timmar tills den är genomfryst.

marängjordgubbsglass7 marängjordgubbsglass9 marängjordgubbsglass8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smulig Limepaj

En ljuvligt god, sötsur paj med smulig Digestivebotten. Lyxigt & läckert!

0

Chokladtryffeltårta med maränggrädde & bär

En läcker kladdig chokladbotten, tryffel, maränger, vispgrädde & bär – allt som behöver för en perfekt tårta! Mums!

0

Tryffeltårta

Choklad & maränger = en ljuvlig kombination. Servera gärna med vispgrädde & glass också!

0

5-minuters dessert

Dippa färska bär, frukt och maränger i fluffig chokladgrädde. Blixtsnabb, drömgod dessert som garanterat kommer göra succé!

0

Chokladgrädde

Fluffig, härlig chokladgrädde. Använd den som fyllning i tårtor eller dippa frukt och bär i den.

0

Smulig jordgubbspaj

Det bästa av två världar: smuldeg & jordgubbar! Servera gärna med vaniljsås eller glass.

0

Fryst jordgubbscheesecake

Baka utan ugn! Läcker, lättgjord cheesecake med en gudomligt god jordgubbsfyllning!

0

Fryst halloncheesecake

Baka utan ugn! Lättgjord och lyxig – en riktigt läcker dessert!

0

Fryst halloncheesecake

Baka utan ugn! Lättgjord och lyxig – en riktigt drömgod dessert!

0

Jordgubbschokladkaka

Hemgjord chokladkaka fylld med hela jordgubbar! Superläcker!

0

Chokladdoppade jordgubbar

Superläckert snacks som är gott till fördrinken, som snacks eller istället för chips!

0