Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter

CHOKLADPUDDING recept

414 röster

CHOKLADPUDDING RECEPT Krämig, ljuvligt god chokladpudding! En fantastiskt uppskattad och god dessert som kan förberedas och stå i kylen 1–2 dagar före servering.

Tips! Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 1 dl mjölk, men puddingen blir extra krämig och god med vispgrädde (eller 3 dl mjölk + 2 dl vispgrädde för ännu gräddigare konsistens).

Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladpudding

Ca 4 portioner

1 dl strösocker
1/2 dl kakao
1/2 dl majsstärkelse, maizena
1/2 krm salt
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
25 g smör

Tips! Smält ner 100 g mörk eller ljus choklad i smeten (men det funkar även bra utan).

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, kakao, majsstärkelse och salt i en kastrull. 

2. Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt. Låt blandningen puttra på medelvärme tills den börjar tjockna. Rör om hela tiden annars bränns det fast. Stäng av direkt när blandningen tjocknat. Tillsätt smöret och rör om ordentligt tills det smält och blandats ut i chokladsmeten.

3. Låt blandningen svalna något och häll upp i serveringsglas. Låt chokladpuddingen stå och stelna i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sarah Vennerholm
Sarah Vennerholm
3 år sedan

Super god chokladpudding, enkelt att göra. Kan varmt rekommendera.

Jenny Espinoza
Jenny Espinoza
3 år sedan

Kan man byta ut strösocker mot sötströ eller nicks ”like sugar”? ☺️

Annette
Annette
Svara på  lindasbakskola
2 år sedan

Istället för maizena? Pot mjöl- och hur mkt i så fall? Ser så goda ut

Zanna
Zanna
3 år sedan

Måste prova😀

Du kanske också gillar...

Fler recept...

GLACE AU FOUR recept

GLACE AU FOUR En klassisk glassdessert med ett härligt marängtäcke! Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar. Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord …

0

Mister spex glasögon

Det bästa av två världar; Gucciglajjor och chokladtryffel 🙂 Klicka här för att komma till receptet – kola-chokladtryffel! Dessa fyra ursnygga bågar från Mister Spex har jag valt mellan. Gucci, Marc Jacobs eller Dolce & Gabbana. Kolla in de olika glasögonen på bilden ovan här: Gucci – klicka här Marc Jacobs – klicka här Marc Jacobs guldfärgade …

0

SLARVFRALLOR

SLARVFRALLOR Mjuka, ljuvlig goda frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Frallorna formas slarvigt och behöver inte vara runda eller fina, de jäser upp och blir snygga i ugnen. Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept! slarvFrallor TIPS! Följ gärna …

0

KOLA-CHOKLADTRYFFEL

Kola-chokladtryffel med seg kola i botten. En drömgod liten chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. I kombination med den sega kolan blir det en fantastiskt konsistens och smak!Fler julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KOLA-CHOKLADTRYFFEL Ca 30 st200 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad)2 tsk smör 3/4 dl vispgrädde ca …

0

Julskinka griljering mor matildas rimmade julskinka

I samarbete med Jakobsdals charkuteri har jag tillagat Mor Matildas rimmade julskinka. Det är en riktig delikatess. En fantastiskt mör, saftig och svensk julskinka skinka. Köttråvaran är noggrant utvald av Jakobsdals styckmästare. Enbart de finaste skinkdelarna av svenska grisar används. Skinkan är fri från synligt fett och rimmad enligt en gammal hantverkstradition. Mor Matildas rimmade …

0

chokladtryffel recept

Lyxig chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. Mycket enkel att göra! CHOKLADTRYFFEL! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. Lyxig chokladtryffel som har en len, mjuk härlig chokladsmak. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylskåpet. Godistips: Ljuvligt god mjölkchokladfudge – klicka här för recept! Tips! Följ mig gärna …

0

CHOKLADKOLA RECEPT

Chokladkola recept Ett fantastiskt gott julgodisrecept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak!Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADKOLA recept Ca 30 bitar 50 g smör3 dl strösocker3 dl vispgrädde1 ½ dl ljus sirap2 msk kakao1 nypa salt½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet) Garneringflingsalt (frivilligt, kan uteslutas) GÖR SÅ HÄR …

2

knäck

Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som ger den perfekta knäcken! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Använd kulprovet om du inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt som en termometer). Läs om kulprovet här! TIPS! Följ gärna …

0

Limma pepparkakshus med baking glue

https://youtu.be/aEWAnAiC7vI Klicka på bilden ovan för att titta på videon som visar hur man använder Dr Oetker Baking Glue. Film & styling: Linda Andersson. I samarbete med Dr Oetker visar jag hur man använder Baking Glue när man limmar ihop t ex ett pepparkakshus. Så lyckas du med Baking glue! Viktigt att tänka på: Om …

0

KIDS BRAND STORE black week 20–70 % på allt

Frida har på sig en favorit; en rosa luvtröja från Gant. Tiger bär en luvtröja från Tommy Hilfiger och Frida en t-shirt från Ralph Lauren. Tigers mössa från Hugo Boss blev en riktig favorit direkt! Mina två yngsta barn, Tiger 13 år och Frida 10 år bakar pepparkakor och provar nya kläder från Kids Brand …

0

SMÖRKRÄMSFYLLDA SAFFRANSBULLAR

I samarbete med Ankarsrum har jag bakat extra saftiga saffransbullar fyllda med en ljuvlig vaniljsmörkrämsfyllning! Baka och njut av världens godaste saffransbullar! Ankarsrum knådar degen och gör glutentrådarna starka och sega vilket ger otroligt saftiga och luftiga bullar. Fakta Ankarsrum– Sedan 1940– Svensktillverkad i Ankarsrum – Hög kapacitet, bunken = 7 liters bunke, kan göra 5 …

0

SKOGAHOLMSLIMPA RECEPT

HEMBAKAD SKOGAHOLMSLIMPA En helt underbar, supersaftig skogaholmslimpa. Ett favoritbröd som håller sig färskt länge och som hela familjen älskar!Tips! Om man inte har några limpformar kan man lägga degen i form av limpor på en plåt av bakplåtspapper och grädda. Limporna blir då lite lägre och plattare, men lika goda!Här hittar du fler goda, enkla …

6
5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x