GOTT TILL FRUKOST Müsli i limpan gör den extra saftig, fiberrik & god!
Tips – kalljäsning!
Om du vill grädda brödet direkt på morgonen när du vaknar kan degen kalljäsa i kylan över natten. Gör så här: Gör degen på kvällen. Baka ut den till en limpa och lägg den i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Täck över den med plastfolie och ställ den för att jäsa i kylen över natten. Ta fram i rumstemperatur den när du sätter på ugnen. Grädda!
Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Müslilimpa
Tips! Degen kan kalljäsa i kylen över natten. Läs tipset ovan!
1 st
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 dl havregryn
5–6 dl vetemjöl
2 dl müsli av valfri sort
Garnering
müsli
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregryn och blanda. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Blanda ner müslin och rör ihop allt till en deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Forma degen till en längd (lika långa som limpformen). Lägg den i limpformen, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Pensla limpan med vatten och strö över müsli.
4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 min. Sänk värmen till 180 grader efter halva tiden. Låt den svalna i formen.