Fudge brownies har ett amerikanskt ursprung och är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är mjuka, lätt kladdiga och har en fantastiskt god, krämig chokladtryffel på toppen. Med lite knaprig Daim på toppen blir de helt oemotståndliga! Och ett stort plus: de är enkla att göra! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka!
[caption id="attachment_51444" align="alignnone" width="215"] Ljuvligt god kokostosca – klicka här för recept![/caption]
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook:Lindas bakskola
Daim fudge brownies
Ca 20 st
Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel & knaprig Daim på toppen.
125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smörGarnering
1 liten Daim (eller 1 ena biten Daim i ett Dubbel-Daim paket)GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.
5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.
6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.
[caption id="attachment_51427" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_51428" align="alignnone" width="860"] 2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_51429" align="alignnone" width="860"] 3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.[/caption]
[caption id="attachment_51430" align="alignnone" width="860"] 4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_51431" align="alignnone" width="860"] 5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.[/caption]
[caption id="attachment_51433" align="alignnone" width="860"]6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.[/caption]
Jag älskar havrebollar! Och dessa är magiskt goda. Jag får alltid beröm för dessa godingar av vänner när jag bjuder dem. Och barnen ÄLSKAR dem! Smaka gärna av smeten innan du gör bollar så kan du alltid tillsätta mer av någon ingrediens du gillar extra mycket. Godaste havrebollarna Ca 20 st 8 dl havregryn 150 …
I samarbete med Hermesetas har jag bakat ljuvligt goda, härliga kladdkakemuffins. I stället för strösocker är de sötade med lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier. De går blixtsnabbt att grädda, ca 5 minuter vilket är perfekt. Snabbt, gott och enkelt! Fakta Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier. Dessutom …
Klassiska kanelbullar är bland det godaste som finns! Man behöver alltid ha en påse bullar i frysen för att ta fram när man blir sugen eller när man får oväntat besök. Frys in de bullar som inte äts direkt när så håller de sig saftiga längre. Klassiska kanelbullar 30–40 bullar (beroende på storlek) 50 g jäst 6 …
DRÖMGOD, LÄTTGJORD TÅRTA En ljuvlig kladdkakebotten med grovhackad schweizernöt på toppen – en perfekt, underbar kombination. De nötiga chokladen ger ett litet tuggmotstånd och gudomligt god smak. En mycket lättgjord, lyxig och galet god dessert, kalastårta eller fikabröd! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration …