Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Nyttig chiapudding med hallon

chiapudding3 chiapudding4

När sötsuget sätter in är det mättande och gott med en portion chiapudding smaksatt med hallon. Chiafrön är supernyttigt och puddingen är busenkel att göra. Den kan ätas till frukost, mellis eller på kvällen när sötsugen sätter in.

Tips!
Hallonen kan bytas ut med blåbär, jordgubbar eller några andra bär du gillar.

Fakta!
Chiafrön är ganska smaklösa i sig och därför är det viktigt att smaksätta puddingen med goda bär man gillar. Fröna är glutenfria, innehåller en hög halt kalcium och C-vitamin, är proppade med Omega 3 och innehåller lika mycket protein som nötkött.

Nyttig, krämig mangoglass med bara 3 ingredienser – klicka här för recept!
Nyttig, krämig mangoglass med bara 3 ingredienser – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nyttig chiapudding med hallon

2 portioner

3 msk chiafrön
3 dl mjölk (kan bytas ut mot mandelmjölk eller sojamjölk)
1 dl hallon, frysta 

GÖR SÅ HÄR

1. Häll hälften av fröna och hälften av mjölken i var sitt glas. Rör om ordentligt.

2. Smula sönder hallonen och tillsätt dem i glasen (hälften i varje). Rör om ordentligt. Ställ glasen i kylen i ett par timmar så fröna tjockar och suger åt sig vätskan. Rör om då och då även i kylen. Chiapuddingen kan förvaras i kylen i 1–2 dagar.

1. Häll hälften av fröna och hälften av mjölken i var sitt glas. Rör om ordentligt.
1. Häll hälften av fröna och hälften av mjölken i var sitt glas. Rör om ordentligt.
2. Smula sönder hallonen och tillsätt dem i glasen (hälften i varje). Rör om ordentligt. Ställ glasen i kylen i ett par timmar så fröna tjockar och suger åt sig vätskan. Rör om då och då även i kylen. Chiapuddingen kan förvaras i kylen i 1–2 dagar.
2. Smula sönder hallonen och tillsätt dem i glasen (hälften i varje). Rör om ordentligt. Ställ glasen i kylen i ett par timmar så fröna tjockar och suger åt sig vätskan. Rör om då och då även i kylen. Chiapuddingen kan förvaras i kylen i 1–2 dagar.

chiapudding1 chiapudding2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Salmiakbollar

Salmiakströsslet är ljuvligt gott ihop med chokladbollssmeten.

0

Kokoskladdkaka

Ljus kladdkaka med kokos i smeten – supergott!

0

Gräddbullar

Fluffiga, mumsmumsliknande gräddbullar doppade i chokladkokos.

0

Snabba morotsfrukostbröd

Snabbgjord brödkaka med grovt och nyttigt grahamsmjöl i degen.

0

Knapriga & nyttiga äppelchips

Ett nyttigt & gott snacks när man är sugen på något sött.

0

Nyttigt müslibräck

När man är sugen på något sött och gott är detta müsligodis perfekt!

0

Chokladkladdkaka med krämig nougatganache

Oemotståndlig tårta som passar på vilket kalas som helst!

0

Lyckas med jäsningen

Klicka in här för att läsa om jäsning!

0

Lindas nyttiga müsli

Knaprig och nyttig müsli helt utan tillsatt socker. Supergod!

0

Frökakor som inte behöver jäsa

Jättegoda, snabba bakpulverbröd som är fyllda med nyttiga frön. Klara på bara 20 min!

0

Släng-ihop-limpa som bara jäser en gång

God & rustik limpa som även kan kalljäsa i kylen över natten. Brödskivorna är också goda att rosta!

0

Fluffig Nutellamousse med 2 ingredienser

Mycket lättgjord och god mousse med härlig Nutellasmak. En riktig tiopoängare!

0