Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Okategoriserade

Gräddbullar

0 röster

gräddbullar3 gräddbullar1 gräddbullar4

Gräddbullar, mumsmumstopp, kokosmums… Kärt barn har många namn. Vad man än kallar dem så är de magiskt goda – härligt fluffiga och mjuka! Det är kul att baka dessa godingar, men det är lite pyssligt att spritsa dem så det blir snyggt. Om man inte har någon sprits kan man forma bollar med två skedar i stället. Det spelar egentligen ingen roll hur man formar dem eller om man gör dem stora eller små, smaken är lika god oavsett!

Hemgjord, krämig supergod After Eightglass – klicka här för recept!
Hemgjord, krämig supergod After Eightglass – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Gräddbullar

20–25 st

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
ca 2 dl kokos
½–1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.

6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.

7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.
2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.
3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.
5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.
5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.
6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.
6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.
7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.
7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.

 

gräddbullar2 utvald utvald2gräddbullar5 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabba morotsfrukostbröd

Snabbgjord brödkaka med grovt och nyttigt grahamsmjöl i degen.

0

Knapriga & nyttiga äppelchips

Ett nyttigt & gott snacks när man är sugen på något sött.

0

Nyttigt müslibräck

När man är sugen på något sött och gott är detta müsligodis perfekt!

0

Chokladkladdkaka med krämig nougatganache

Oemotståndlig tårta som passar på vilket kalas som helst!

0

Lyckas med jäsningen

Klicka in här för att läsa om jäsning!

0

Lindas nyttiga müsli

Knaprig och nyttig müsli helt utan tillsatt socker. Supergod!

0

Frökakor som inte behöver jäsa

Jättegoda, snabba bakpulverbröd som är fyllda med nyttiga frön. Klara på bara 20 min!

0

Släng-ihop-limpa som bara jäser en gång

God & rustik limpa som även kan kalljäsa i kylen över natten. Brödskivorna är också goda att rosta!

0

Fluffig Nutellamousse med 2 ingredienser

Mycket lättgjord och god mousse med härlig Nutellasmak. En riktig tiopoängare!

0

Marshmallowsbrownies

En lätt kladdig browniebottnen med ett härligt marshmallowstäcke och krossad choklad. Gudomligt gott!

0

Lindas Trosakakor

Saftiga, mjuka goda brödkakor som passar perfekt till frukost, mellis eller på utflykten.

0

Nyttig mangoglass utan socker

Nyttig och ljuvligt god, len glass helt utan tillsatt socker.

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x