Gräddbullar, mumsmumstopp, kokosmums... Kärt barn har många namn. Vad man än kallar dem så är de magiskt goda – härligt fluffiga och mjuka! Det är kul att baka dessa godingar, men det är lite pyssligt att spritsa dem så det blir snyggt. Om man inte har någon sprits kan man forma bollar med två skedar i stället. Det spelar egentligen ingen roll hur man formar dem eller om man gör dem stora eller små, smaken är lika god oavsett!
[caption id="attachment_39037" align="" width="215"]Hemgjord, krämig supergod After Eightglass – klicka här för recept![/caption]
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Gräddbullar
20–25 st4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhettGarneringca 2 dl kokos
½–1 msk kakao
2 tsk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.
3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.
5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.
6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.
7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.
[caption id="attachment_35465" align="" width="860"] 1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.[/caption]
[caption id="attachment_35466" align="" width="860"] 2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.[/caption]
[caption id="attachment_35467" align="" width="860"] 3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.[/caption]
[caption id="attachment_35468" align="" width="860"] 4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.[/caption]
[caption id="attachment_35469" align="" width="860"] 5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_35470" align="" width="860"] 6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.[/caption]
[caption id="attachment_35471" align="" width="860"] 7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.[/caption]
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
Instämmer ejInstämmer
Jag samtycker att ett användarkonto skapas
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Frasiga chokladgodisar som är makalöst goda och mycket lätta att göra. De innehåller bara 2 ingredienser och har en rykande åtgång kan jag lova. Ingredienser200 g choklad (valfri sort ljus, mörk, mjölkchoklad, sockerfri)5 dl cornflakes GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål över varmt vattenbad. Låt chokladen svalna …