4 st1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
¾ dl linfrön
¾ dl solroskärnor
½ dl chiafrön
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölkGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i 4 bitar.
3. Forma runda kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm diameter.
4. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.
[caption id="attachment_35044" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_35045" align="" width="860"] 2. Dela degen i 4 bitar.[/caption]
[caption id="attachment_35046" align="" width="860"] 3. Forma runda kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm diameter.[/caption]
[caption id="attachment_35047" align="" width="860"] 4. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.[/caption]
[caption id="attachment_35048" align="" width="860"] 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.[/caption]
https://youtu.be/Wzq50YZZijo Klicka på filmen för att se hur man bakar morotsfrallor med havregryn (utan mjöl). Nyttiga, supergoda och mycket lättbakade morotsfrallor som innehåller havregryn istället för vetemjöl. Ingredienserna har du oftast hemma och det här receptet är verkligen grymt bra!!! Jag är så himla nöjd! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) FÖLJ: Nyttiga recept på …