Festlig, ljuvligt god skagenröra! Den är t ex god att äta som förrätt på en rostad brödskiva eller som fyllning i en baguette. Smaka av och tillsätt kryddor, citron och dill efter egen smak.
Tips! Baka eget rostbröd/formfranska till Toast skagen – klicka här för recept!
Skagenröra
500 g räkor, skalade
¾ dl majonäs
1 dl créme fraiche (valfri fetthalt)
2 msk röd ishavsrom (kan uteslutas)
färsk dill
1 citron
salt
svartpeppar
Tips! Det är jättegott att tillsätta 1 msk pepparrot i skagenröra och några matskedar hackad rödlök.
GÖR SÅ HÄR
1. Skagenröra: Grovhacka räkorna (spara några till garnering). Blanda räkorna med majonäs, créme fraîche, ishavsrom och hackad dill. Krydda med lite pressad citron, salt och svartpeppar.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Baka eget rostbröd/formfranska till Toast skagen – klicka här för recept!