Påsk-Citronmazarinkaka
12–14 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker Mazarinfyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 2 ägg 1 citron, rivet skal Glasyr 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 4–5 tsk pressad citron GÖR SÅ HÄR 1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna. Ställ degen i kylen i ca 20 min. 3. Mazarinfyllning: Tvätta citronen och riv citronskalet fint. 4. Riv mandelmassan grovt. 5. Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och citronskal och fortsätt vispa till en slät massa. 6. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. 7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Låt den kallna helt i formen. 6. Blanda florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar. 7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen. [caption id="attachment_77820" align="" width="2837"] 1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Sätt ugnen på 180 grader.2. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna. Ställ degen i kylen i ca 20 min.[/caption] [caption id="attachment_77821" align="" width="3095"] 3. Mazarinfyllning: Tvätta citronen och riv citronskalet fint.
4. Riv mandelmassan grovt.
5. Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och citronskal och fortsätt vispa till en slät massa.[/caption] [caption id="attachment_77823" align="" width="2529"] 6. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Låt den kallna helt i formen.[/caption] [caption id="attachment_77837" align="" width="3007"] 6. Blanda florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.[/caption] TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!