Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas mjuka kakor Lindas pajrecept

Påsk-Citronmazarinkaka

En fantastiskt god mazarinkaka med mjuk citronfyllning, frasig botten och citronglasyr. Den här kan man med stolthet bjuda på både till påsk och övriga året!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Påsk-Citronmazarinkaka

12–14 bitar

Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker 

Mazarinfyllning
200 g  mandelmassa
100 g  smör, rumsvarmt
2 ägg  
1 citron, rivet skal

Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4–5 tsk pressad citron

GÖR SÅ HÄR

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna. Ställ degen i kylen i ca 20 min.

3. Mazarinfyllning: Tvätta citronen och riv citronskalet fint.

4. Riv mandelmassan grovt.

5. Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och citronskal och fortsätt vispa till en slät massa.

6. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Låt den kallna helt i formen.

6. Blanda florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar.

7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna. Ställ degen i kylen i ca 20 min.
3. Mazarinfyllning: Tvätta citronen och riv citronskalet fint.
4. Riv mandelmassan grovt.
5. Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och citronskal och fortsätt vispa till en slät massa.
6. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Blanda florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Källarfranska

Klassisk källarfranska är ett populärt köpebröd, men de här hembakta frallorna är ännu godare! Inget slår nybakade Källarfranskor som forfarande är lite ljumna med smör, ost och en bit paprika. Gudomligt gott! Tips! Om du inte har rågsikt hemma går det bra med endast vetemjöl i degen. Mjölken kan bytas ut mot vatten, skillnaden blir att innanmätet …

0

Ostfrallor

Saftig, luftiga goda ostfrallor som passar perfekt till frukost eller som måltidsbröd till en sallad, på en buffé eller på utflykten. Osten på frallorna gör dem extra smakrika och goda! Tips! Du kan byta ut ca 4 dl vetemjöl till 4 dl rågsikt. Eller 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjöl. Ostfrallor 18 st 50 g …

0

Wienerchoklad

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här! Wienerchoklad Ca 50 bitar (beroende på storlek) 75 g rostade mandelspån 200 g mjölkchoklad 200 g mörk choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 …

0

Florsockerpraliner

Lättgjorda chokladpraliner som fullkomligt smälter i munnen. Florsockerpraliner 30–40 st  200 g mörk choklad ¾ dl vispgrädde 1 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka. 2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör ihop. 3. Blanda ner vispgrädden och rör om till en slät chokladsmet. 4. Spritsa eller häll ner …

0

Chokladkyssar

  Farligt goda och lättgjorda chokladkyssar! Ett mycket lättgjord och läckert godis som bara består av två ingredienser, mörk choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g mörk choklad (eller mjölkchoklad) 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål …

0

Frasig & krämig citronpaj

En magiskt god citronpaj med ett underbart frasigt pajskal. Den här pajen blev direkt en ny favorit hemma hos mig. Jag kommer göra den ofta och många gånger om och bjuda alla jag känner på den. En riktigt perfekt paj med härlig sötsur smak! Frasig & krämig citronpaj Ca 12 bitar 125 g smör 3 dl …

0

Chokladkyssar

Farligt goda och lättgjorda chokladkyssar! Ett mycket lättgjord och läckert godis som bara består av två ingredienser, mörk choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g mörk choklad (eller mjölkchoklad) 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål …

0

10-minuters frukostfrallor

Degen tar bara några minuter att blanda ihop och gräddningen i ugnen ca 10 minuter. Snabbare bröd kan man inte baka! Och de är ljuvligt goda. Allra godast är de när de fortfarande är lite ljumna. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. 10-minuters frukostfrallor 10 st 5 …

0

Citronpaj

En magiskt god citronpaj med ett underbart frasigt pajskal. Den här pajen blev direkt en ny favorit hemma hos mig. Jag kommer göra den ofta och många gånger om och bjuda alla jag känner på den. En riktigt perfekt paj med härlig sötsur smak! Citronpaj Ca 12 bitar 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl …

0

Vita chokladkyssar

Riktigt läckra färgklickar! Vita chokladkyssar är ett lättgjord och ljuvligt gott godis som bara består av två ingredienser, vit choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Vita chokladkyssar 25–30 st 100 g vit choklad 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen …

0

Årets bak stavas marängtårta

Sponsrad nativeannons från Kockens En tårta på söta maränger med kanel eller kardemumma är ett bakverk som är både imponerande gott och så enkel att alla i familjen kan hjälpa till att baka den! Missa inte receptet i artikeln! Apelsin, färska bär, vispgrädde, maräng och mandel… Årets tårta är sprängfylld med godsaker – men lätt …

0

Snabb påsklimpa

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Lättbakad, snabb påsklimpa som har smak av kavring. Ett favoritbröd som går fort att slänga ihop och behöver inte jäsa. SNABB PÅSKLIMPA 2 limpor (gör en halv sats om du bara vill göra en limpa) 10 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 50 g smör, smält 2 tsk malda brödkryddor 1 ½ tsk salt 1 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x