Bloggar

Philadelphiabullar med citronsmak

philadelphiabullar3

Det är busenkelt att göra baka bullar i långpanna och de håller sig saftigare längre än vanliga bullar. Fyllningen med Philadelphia och rivet citronskal gör dem helt oemotståndliga. Gör en helt plåt och frys in de bullarna som blir över.

Skärmavbild 2014-11-07 kl. 13.26.00Fler goda recept:
Nougatbollar:
 http://lindasbakskola.senougatbollar/

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och Facebook: Lindas bakskola

Philadelphiabullar med citronsmak

Ca 40 bitar

Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron

Bulldegen
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 1 tim så att bitarna blir frysta.

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.

2. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

4. Tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

4. Tryck ca 40 hål i degen med fingret.

5. Tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

5. Tryck ner en bit fryst philadelphiafyllning i varje hål.

6. Pensla brödkakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min. Låt brödet svalna och skär det sedan i rutor.

6. Pensla brödkakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–25 min.

7. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

7. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

 

Philadelphiabullar – steg-för-steg.

Philadelphiabullar – steg-för-steg.

philadelphiabullar2 philadelphiabullar5

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola