dagens recept

Kärt barn har många namn: kärleksmums, snoddas, mockarutor, tv-kaka… Vad man än kallar dessa ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos så är de ett måste på Alla hjärtans dag i detta hus. Alla förväntar sig att de serveras och som tur är så är de enkla och relativt snabba att göra. Tänk på att bottnen behöver svalna innan du brer på glasyren.

IMG_5770

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Kärleksmums

25–30 bitar

Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl 

Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

 

1. Blanda ihop smeten enligt receptet.

1. Blanda ihop smeten enligt receptet.

2. Bred ut smeten i formen.

2. Bred ut smeten i formen.

3. Jämna till ytan med en slickepott.

3. Jämna till ytan med en slickepott.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred ut den jämnt på kakan.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred ut den jämnt på kakan när den kallnat.

5. Strö kokos över kakan innan glasyren stelnar.

5. Strö kokos över kakan innan glasyren stelnar.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

IMG_5758IMG_5774