Bloggar

Semmelkladdkaka

semmelkladdkaka7

Det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett! En snabbgjord variant av semlor som är MINST lika god som vanliga semlor. Min familj blev lyriska när de fick smaka den här semmelkladdkakan. Den gick åt i ett nafs och barnen tjatar dagligen om att de vill att jag bakar den igen :-).

Extra fluffiga, läckra semlor – klicka på bilden för recept!

Extra fluffiga, läckra semlor – klicka på bilden för recept!

semmeltårta

Superläcker semmeltårta – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Semmelkladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
½ tsk kardemummakärnor, mortlade 

Garnering
150 g mandelmassa
florsocker 
3 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Rör om allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö kardemumman över smeten i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

4. Riv mandelmassan grovt.

5. Strö mandelmassan över kladdkakan medan den fortfarande är varm. Platta till massan lite lätt. Låt kakan svalna i formen. Låt gärna kladdkakan stå i kylen i någon timme innan du garnerar den. Då blir bottnen segare och godare.

6. Pudra florsocker över mandelmassan. Vispa grädden fluffig och servera den till kladdkakan.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Rör om allt till en smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Rör om allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö kardemumman över smeten i formen.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö kardemumman över smeten i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

4. Riv mandelmassan grovt.

4. Riv mandelmassan grovt.

5. Strö mandelmassan över kladdkakan medan den fortfarande är varm. Platta till massan lite lätt. Låt kakan svalna i formen. Låt gärna kladdkakan stå i kylen i någon timme innan du garnerar den. Då blir bottnen segare och godare.

5. Strö mandelmassan över kladdkakan medan den fortfarande är varm. Platta till massan lite lätt. Låt kakan svalna i formen. Låt gärna kladdkakan stå i kylen i någon timme innan du garnerar den. Då blir bottnen segare och godare.

6. Pudra florsocker över mandelmassan. Vispa grädden fluffig och servera den till kladdkakan.

6. Pudra florsocker över mandelmassan. Vispa grädden fluffig och servera den till kladdkakan.

semmelkladdkaka8

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola