Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Strösselmums

strösselmums3 strösselmums6 STRÖSSELMUMS! Dessa chokladbomber är stora favoriter hemma hos mig! Bottnen är supersaftig och luftig, glasyren galet god och strösslet ger en knaprighet som pricken över i. Det går bra att frysa in kakan i bitar och ta fram när man blir fikasugen! [caption id="attachment_35920" align="" width="390"]Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept! Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka på bilden för recept![/caption] [caption id="attachment_51498" align="" width="392"]Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept! Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept![/caption]

Strösselmums

Ca 12 bitar 3 ägg 2 ½ dl strösocker ½ dl kakao 3 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 125 g smör, smält 1 dl mjölk  Glasyr 50 g smör, smält 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3 ½ dl florsocker ca 1 msk starkt kaffe ev. lite vatten Garnering chokladströssel (eller kokos/karamellströssel) GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet. 2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen. 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar. 5. Bred ut glasyren över kakan. 6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv. [caption id="attachment_49026" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_49027" align="" width="860"]2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm. 2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.[/caption] [caption id="attachment_49028" align="" width="860"]3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.[/caption] [caption id="attachment_49029" align="" width="860"]4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar. 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.[/caption] [caption id="attachment_56426" align="" width="860"]5. Bred ut glasyren över kakan. 5. Bred ut glasyren över kakan.[/caption] [caption id="attachment_56427" align="" width="860"]6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv. 6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.[/caption] strösselmums5 strösselmums4    

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kalljästa grötfrallor

Kalljästa frallor med gröt i degen! Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar.

0

Havregrynsgrötfrallor

Havregrynsgröt i degen gör bröden extra saftiga och hållbara.

0

Mjölfri havregrynslimpa

Nyttig limpa helt utan vetemjöl! Behöver inte jäsa och innehåller ingredienser man oftast har hemma!

0

Semmelwraps

Samma innehåll som en vanlig semla, men grädden & mandelmassan är inlindad i ett tunt, luftigt, läckert wrapsbröd!

0

Bönsallad

Nyttig, mättande och proteinrik bönsallad! Passar bra till kyckling, lax, kött eller till lunch som den är.

0