Bloggar

Frasig citronsaffranpaj

Annonsbalk_Kockens

citronsaffranpaj11 citronsaffranpaj14

Påskens godaste citronsaffranpaj! Citron + saffran är magiskt gott, en fantastiskt god kombination som gör den här pajen till påskens godaste! Den består av en frasig pajbotten, kardemummakärnor och en krämig citronsaffrankräm. Kardemumman i pajen gör den extra smakrik och god!

Tävling!

kockens
Vinn 10 kryddburkar från Kockens (värde 250 kr per pris, 10 vinnare utses)!
Gör så här för att tävla:
* Vilket år grundades varumärket Kockens (svaret finns på Kockens.se)?
* Vilket är ditt bästa påskbaktips?
Skriv svaren på de två frågorna samt din mejladress i kommentarsfältet längst ner i detta blogginlägg 
Tävlingsperiod: 23/3–30/3.
Tävlingsvillkor: https://bonniertidskrifter.se/om-oss/tavlingsvillkor/
Vinnarna kontaktas via mail och presenteras längst här i blogginlägget.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 

Tips – dekorera med Kockens kryddor!
Pomeransskal, kanelstänger och stjärnanis är inte bara goda, smakrika kryddor som används i bakning och matlagning. De är även snygga och vackra att dekorera med. Lägg gärna några torkade kryddor på pajen!

kockenskryddor

Mer inspiration hittar du på kockens.se

Frasig citronsaffranpaj

Deg
150 g smör, kylskåpskallt
¾ dl strösocker
4 dl vetemjöl 
2 krm Kockens kardemummakärnor

Fyllning
1 citron, saft & finrivet skal
3 ägg
4 dl vispgrädde
1 påse Kockens saffran (0.5 gram)
2 dl florsocker

Garnering
florsocker
citronskivor
citronmeliss
Kockens pomeransskal
Kockens stjärnanis

GÖR SÅ HÄR
1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min.

2. Mortla kardemummakärnorna.

3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.  Nagga bottnen med en gaffel.

4. Strö Kockens kardemummakärnor på pajbottnen.

5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft.

7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, saffran och florsocker till en jämn smet i en skål.

8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet.

9.  Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering. Garnera gärna med torkade pomeransskal och stjärnanis.

1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min.

1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min.

2. Mortla kardemummakärnorna.

2. Mortla kardemummakärnorna.

3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.

3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.

4. Strö kardemummakärnorna på pajbottnen.

4. Strö Kockens kardemummakärnor på pajbottnen.

5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft.

6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft.

7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, saffran och florsocker till en jämn smet i en skål.

7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, Kockens saffran och florsocker till en jämn smet i en skål.

8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet.

8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet.

9. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering.

9. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering.

citronsaffranpaj10 citronsaffranpaj12 citronsaffranpaj16 citronsaffranpaj15 citronsaffranpaj13

Tävling!

kockens
Vinn 10 kryddburkar från Kockens (värde 250 kr per pris, 10 vinnare utses)!
Gör så här för att tävla:
* Vilket år grundades varumärket Kockens (svaret finns på Kockens.se)?
* Vilket är ditt bästa påskbaktips?
Skriv svaren på de två frågorna samt din mejladress i kommentarsfältet längst ner i detta blogginlägg 
Tävlingsperiod: 23/3–30/3.
Tävlingsvillkor: https://bonniertidskrifter.se/om-oss/tavlingsvillkor/
Vinnarna kontaktas via mail och presenteras längst här i blogginlägget.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola