Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Okategoriserade

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

118 röster
solskensbullar9 Solskensbullar fyllda med vaniljkräm. Drömgoda, saftiga vetebullar, fyllda med krämig vaniljkräm och doppade i knastrigt strösocker. Oemotståndliga! Bullarna går bra att frysa in, men vänta gärna med att doppa dem i socker tills de ska serveras.

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

Ca 26 st 50 g jäst 300 g mjölk, fingervarm (3 dl) 130 g strösocker (1 ½ dl ) 1 krm salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 ägg 150 g smör, rumsvarmt 720 g vetemjöl (12 dl) Fyllning ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen) Penslig & garnering 1 ägg, uppvispat 50 g smör, smält strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. 3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund. 4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen). 5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. 6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker. [caption id="attachment_58735" align="alignnone" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_58736" align="alignnone" width="860"]2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. 2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_58742" align="alignnone" width="860"]3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund. 3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.[/caption] [caption id="attachment_58737" align="alignnone" width="860"]4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen). 4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).[/caption] [caption id="attachment_58738" align="alignnone" width="860"]5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. 5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.[/caption] [caption id="attachment_58739" align="alignnone" width="860"]6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker. 6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.[/caption] solskensbullar7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pizza i långpanna

Pizza i långpanna är lätt att göra och räcker till många!

0

Jordgubb- & hallonsmoothie

Svalkande, ljuvligt god & nyttig smoothie med jordgubbar, banan & hallon!

0

Play Doh lera

Mjuk, härlig Play Doh lera som är klar på 5–10 min!

0

Hembakade rågsiktskakor

Min sambo Micke har bakat dessa smarriga rågsiktskakor – bröden är hans specialitet!

0

Maräng-chokladmoussetårta hallon

Drömgod, lyxig chokladmoussetårta i tre lager, varav den understa är en marängbotten! Lätt att baka, utan ugn!

0

Hemgjord slime

Härlig, hemgjord Slime som är jätteenkel att göra själv! Innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma.

0

Vispa grädde utan visp

Så vispar du grädde blixtsnabbt utan visp!

0

Varma jordgubbar och kvarg

Frukost- & mellistips! Nyttigt, gott och mättande mellanmål/frukost!

0

Jordgubbsgrottor

Spröda, härliga syltkakor med jordgubbssylt.

0

Smartiessnittar

Knapriga godissnittar som är ljuvligt goda!

0

Nutellasnittar

Knapriga, läckra godiskakor som är fyllda med härlig krämig Nutella.

0