TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
En ljuvligt god, lyxig och superläcker chokladkokos-kladdkaka. Den är så enkel att göra, men ändå så himla god! En perfekt kaka att bjuda på när man har gäster eller kalas.
Tips! Chokladen kan bytas ut mot valfri choklad!
chokladkokos-kladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
200 g coco chokladkaka (eller 200 g vanlig chokladkaka, ljus eller mörk + 1/2 dl kokosflingor i smeten istället)
Garnering
halva chokladkakan, hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Bröa formen med kokos (ströbröd funkar också).
3. Hacka chokladkakan grovt.
4. Strö hälften av chokladkakan ovanpå smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. Ta ut kakan och strö över resten av chokladen på den varma kakan. Låt kakan kallna i formen. Ställ den i kylen en timme. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.
Tips!
Bröa formen med kokos – supergott och en personlig favorit! Men om du inte gillar det så bröar du formen med vanlig ströbröd.