Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Hembakade rågsiktskakor

mickesrågsiktskakor

Mickesrågsiktskakor8

RÅGSIKTSKAKOR Det enda min sambo Micke bakar är rågsiktskakor – och det gör han riktigt bra! 🙂 Häromkvällen när jag inte var hemma passade han på att baka, en dubbel sats, och han messade mig både steg-för-stegbilder och bilder på det färdiggräddade brödet. Han lekte Mickes bakskola, hahahaha :-). Bilderna har han tagit med sin telefon.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Hembakade rågsiktskakor

4 st

Klassiska brödkakor med hål i mitten.

50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt
12–13 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 18–20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 18–20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 18–20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
3. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.

Mickesrågsiktskakor7 Mickesrågsiktskakor9

Mickesrågsiktskakor5 Mickesrågsiktskakor6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Maräng-chokladmoussetårta hallon

Drömgod, lyxig chokladmoussetårta i tre lager, varav den understa är en marängbotten! Lätt att baka, utan ugn!

0

Hemgjord slime

Härlig, hemgjord Slime som är jätteenkel att göra själv! Innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma.

0

Vispa grädde utan visp

Så vispar du grädde blixtsnabbt utan visp!

0

Varma jordgubbar och kvarg

Frukost- & mellistips! Nyttigt, gott och mättande mellanmål/frukost!

0

Jordgubbsgrottor

Spröda, härliga syltkakor med jordgubbssylt.

0

Smartiessnittar

Knapriga godissnittar som är ljuvligt goda!

0

Nutellasnittar

Knapriga, läckra godiskakor som är fyllda med härlig krämig Nutella.

0

Kanelbullesockerkaka

Mjuk, härlig, lättgjord sockerkaka med kanelbullesmak!

0

Segknapriga chokladsnittar

Älskade chokladsnittar som är busenkla att baka. Det knapriga pärlsockret gör dem extra läckra!

0

Segknapriga mjölkchokladrutor

Superläckra, goda godiskakor för alla chokladälskare!

0

Grova havregrynsfrallor

Grova, men luftiga och saftiga frukostfrallor med havregryn och rågmjöl i degen. Mättande och supergoda!

0

Syltkakor

Syltkakor – populära, spröda, goda småkakor som alltid är uppskattade.

0