Bloggar

Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj som är godare än godast! En helt perfekt, lyxig bärpaj med en smulig botten och ett knäckigt täcke. Den är magiskt god! En riktig 10-poängare! Servera den med vaniljsås eller vaniljglass.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Knäckig smulpaj

Tips! Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar.

Pajskal
240 g vetemjöl (4 dl)
150 g smör
90 g strösocker (1 dl)
½ krm salt

Bärfyllning
400 g hallon (frysta eller färska)
250 g blåbär  (frysta eller färska)
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Knäckiga smulor
50 g smör, rumsvarmt
1 msk ljus sirap
1 ½ dl havregryn
¾ dl strösocker
2 msk vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Pajskal: Väg upp ingredienserna och kör dem till en deg i en hushållsmaskin.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt den stå i kylen i ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 20 min.

4. Tina bären om du använder frysta. Mät upp vikten på bären och rör ihop dem med strösocker och potatismjöl.

5. Knäckiga smulor: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulblandning.

6. Bred ut bären ovanpå pajskalet. Strö smulorna ovanpå bären.

7. Fortsätt grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min eller tills smulorna fått en gyllenbrun färg. Täck kanterna med aluminiumfolie under gräddningen om de får för mycket färg.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola