krokant7

Krokant består av sötmandel och strösocker som smälts ihop och får en knaprig kolasmak. Det är gott att blanda i glass, kladdkaka, chokladganache eller i hemgjort chokladgodis. Det kan även användas som strössel eller på olika desserter. Supergott och lätt att göra själv! Klart på 5 min!

Tips! Strö korkanten över vaniljglass – här får du ett läckert recept!

Krokant

¾ dl sötmandel
¾ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandeln fint.

2. Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas).

3. Tillsätt mandeln och rör om.

4. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper.

5. Låt krokanten stelna och finhacka bitarna.

1. Hacka sötmandeln fint.

1. Hacka sötmandeln fint.

2. Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas).

2. Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas).

3. Tillsätt mandeln och rör om.

3. Tillsätt mandeln och rör om.

4. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper.

4. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper.

5. Låt krokanten stelna och finhacka bitarna.

5. Låt krokanten stelna och finhacka bitarna.krokant6

krokant9