Meny Stäng

Kanelgömma

Den här kanelgömman är en ny favorit! Kakan är supersaftig, mjuk med smak av både kardemumma och kanel. De saftiga kanelgömmorna i smeten är ljuvligt goda och läckra. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat.

Kanelgömma

Ca 12 bitar

100 g smör, smält (låt det svalna)
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 ½ tsk kardemummakärnor, stötta
2 ½ dl filmjölk 

Kanelfyllning

1 1/2 msk smör, smält
1 msk kanel
4 msk strösocker

Garnering
2 msk pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.

3. Kanelfyllning: Smält smöret och blanda ihop det med kanel och strösocker.

4. Forma små kulor av kanelfyllningen och lägg ut dem på smeten. Strö över pärlsocker

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.