Bloggar

Brysselkex

Spröda mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant!

BRYSSELKEX

Ca 50 st

Deg
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl 

Garnering
1 dl strösocker
några droppar röd hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.

2. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.

3. Dela degen i två bitar.

4. Rulla degbitarna till två rullar, 3–4 cm i diameters omkrets.

5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret.

6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.

7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola