50–60 st50 g sötmandel1 dl strösocker1 tsk kanel1 tsk pepparkakskrydda½ tsk bikarbonat3 dl vetemjöl½ dl ljus sirap100 g smör, rumsvarmtGÖR SÅ HÄR1. Hacka sötmandel grovt.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.
3. Knåda snabbt in mandeln i degen.
4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.
[caption id="attachment_55175" align="" width="860"] 1. Hacka sötmandel grovt.[/caption]
[caption id="attachment_55176" align="" width="860"] 2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.[/caption]
[caption id="attachment_55177" align="" width="860"] 3. Knåda snabbt in mandeln i degen.[/caption]
[caption id="attachment_55178" align="" width="860"] 4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.[/caption]
[caption id="attachment_55181" align="" width="860"] 5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.[/caption]
[caption id="attachment_55182" align="" width="860"] 6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_55183" align="" width="860"] 7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.[/caption]
Ballerinakakor Ca 22 st 200 g smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 1 äggula 4 dl vetemjöl 1 ½ msk kakao Fyllning 100 g nougat 100 g mörk choklad GÖR SÅ HÄR 1. Blanda smör och socker med en slev. Tillsätt ägg och mjöl och rör snabbt ihop allt till en smidig deg. Knåda inte degen …