Den här rabarberkakan är en stor favorit hemma hos mig. Den är busenkelt att baka och magiskt god! Precis så som jag vill att det ska vara när man bakar. Enkelt och gudomligt gott! Den sötsyrliga rabarbern passar perfekt till den segmjuka bottnen. Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass.

Lindas rabarberkaka

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält 

Garnering
ca 2 stjälar rabarber
2 tsk potatismjöl
strösocker 
ev. stötta kardemummakärnor

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.

3. Skala rabarbern och skär stjälkarna i bitar. Blanda dem med potatismjölet.

4. Lägg ut rabarberbitarna i tre cirklar ovanpå smeten. Pudra över strösocker och ev. kardemumma.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.