Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas hallon Lindas pajrecept

Smulig hallonpaj

Smulig hallonpaj! Lätt att baka, lyxig, underbart god och ett mycket bra recept som garanterat kommer bli en ny favorit hos er! Jag älskar denna goding! Ett riktigt topprecept! Servera den gärna med vaniljsås eller glass.

Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till.

Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula hackad sötmandel på pajdegen innan gräddning! Det ger en god smak och är härligt knaprigt!

Smulig hallonpaj

Ca 12 portioner

Fyllning
500 g hallon, frysta eller färska 
1 ½ msk potatismjöl
3 msk strösocker

Pajdeg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hallonen i en pajform, rektangulär, ca 24 x 34 eller rund, ca 26 cm i diameter. Strö över potatismjöl och strösocker och rör om.

2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.

3. Smula degen över hallonen i formen.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smulrabarberpaj

Smulig rabarberpaj – ett favoritrecept som är väl beprövat och så vansinnigt gott! Ett av de bästa smulpajsrecepten! Rekommenderas varmt! SMULRABARERPAJ Fyllning 4 rabarberstänger  3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör, rumsvarmt 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 ½ dl strösocker en nypa flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och …

0

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med sylt, mosade bär och/eller vispgrädde. Amerikanska pannkakor Ca 8 st 2 …

0

Rabarberkladdkaka

Drömgoda rabarberkladdkaka! De syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magisk! RABARBERKLADDKAKA Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 3 ägg 2 dl vetemjöl  Garnering 250–300 g rabarber 2 msk strösocker ev. florsocker  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en …

6

Rostad banan

Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med fördel även servera den med vispad grädde eller glass. Gör en …

0

Knäckig rabarberpaj

Knäckig och smulig rabarberpaj i ett! Den är magiskt god, ett helt perfekt recept som funkar i alla lägen. Ska du bara baka en rabarberpaj i år så rekommenderas denna varmt! Knäckig rabarberpaj Fyllning 4 rabarberstänger  3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 dl …

1

Segmjuk blåbärskaka

Mycket lättbakad, ljuvligt god och segmjuk blåbärskaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska blåbär. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Segmjuk blåbärskaka Ca 12 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning 150 g blåbär, frysta eller färska …

2

Snabb mjölfri limpa

Ett saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste bör kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat kan det lukta lite fränt direkt …

0

Daimkärleksmums

Hackade Daim på glasyren gör underverk! Det är magiskt gott! Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och den knapriga Daimen på toppen är pricken över i! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Baka läckra kärleksmumsmuffins – recept finns här! Tips! Byt ut Daimen mot kokos så får du vanliga, klassiska …

0

Snabba bakpulvertunnbröd

Mycket lättolkade, supergoda tunnbröd som inte behöver jäsa. Hela min familj älskar dessa bröd om de har en rykande åtgång. Gör en dubbelsats om ni är många! Tips! Om du vill ha mer fibrer kan man byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl. Snabba bakpulvertunnbröd 6 st  50 g smör, rumsvarmt 5 dl vetemjöl 1 ½ tsk …

0

Snabb pizza i långpanna

Underbart god pizzabotten som inte behöver jäsa! Dubbla eller trippla degen om du vill ha flera plåtar med pizza. Fyllningen kan varieras helt efter egen smak. Snabb pizza i långpanna 1 plåt 5 dl vetemjöl ¾ tsk salt 2 tsk bakpulver ½ dl rapsolja 2 ½ dl mjölk  Fyllning 1 dl  pizzatomatsås  200 g skinka …

0

Så funkar bakpulver i bröd

Baka bröd med bakpulver Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel som inte behöver jäsa innan gräddning. Det består av syra, en bikarbonat och stärkelse (majs eller vete). När syra och bikarbonat förenas i vätska reagerar de med varandra och bildar koldioxid. Koldioxiden är en gas som ger luftbubblor i smeten eller degen, dvs ett luftigare bakverk. En bröddeg …

0

Vit chokladkladdkaka & hallongrädde

En favoritkladdkaka med vit choklad i smeten. Den är magiskt god och mycket lätt att baka. Den sötsyrliga hallongrädden är ett perfekt tillbehör. Vit chokladkladdkaka & hallongrädde Ca 12 bitar 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 dl vetemjöl Garnering florsocker Hallongrädde 3 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x