Lättbakade, jättegoda hålkakor som är klara på bara 20 min. De är fyllda med nyttiga chiafrön, linfrön och solroskärnor. Supergott! Frys in dem direkt om det blir bröd överst för de är som godast nybakade och om du fryser in dem direkt och tinar dem i mikron så smakar de som nybakat igen.
Fröna går att byta ut mot valfria sorter om man inte har exakt dessa frön hemma!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Frökakor som inte behöver jäsa
4 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
¾ dl linfrön
¾ dl solroskärnor
½ dl chiafrön
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i 4 bitar.
3. Forma runda kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm diameter.
4. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.