Underbart god tacopizza som älskas av hela familjen! Om du får tacoköttfärs över från tacomiddagen kan du använda den och lägga på pizzan. Släng gärna på några jalapenos innan servering!
[caption id="attachment_36155" align="" width="215"]Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Tacopizza
1 stor eller 2 mindre
¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl Fyllning (eller valfri fyllning)
2–3 msk pizzasås/tomatsås, färdig eller hemgjord 150–200 g tacoköttfärs
ca 200 ost, rivenGarneringoregano
(ev. jalapeno & färsk oregano)GÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.
3. Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över tacoköttfärsen och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.
[caption id="attachment_36159" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption]
[caption id="attachment_36160" align="" width="860"] 2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.[/caption]
[caption id="attachment_36161" align="" width="860"] 3. Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.[/caption]
[caption id="attachment_36162" align="" width="860"] 4. Strö över tacoköttfärsen och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.[/caption]
[caption id="attachment_36163" align="" width="860"] 5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan. [/caption]
Banoffepaj – en dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker. Banoffepaj 14–16 portioner Botten1 paket digestivekex 400 g175 g smör, smält Fyllning2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck100 g mörk choklad3 bananer5 dl vispgrädde Garnering25 g mörk eller ljus choklad eller 1 Daim, hackad GÖR …
Omelett är lätt att göra, nyttigt och mättande. Man kan fylla den med vad man vill och den kan serveras med t ex en klick Keso och färska grönsaker. Jag brukar smaksätta omeletten med de grönsaker jag har hemma, men skinka, tomat och rödlök som jag använt idag är alltid gott! Omelett är en lättgjord …
Ugnsgratinerad tomat är enkelt att göra och ett toppenbra och gott tillbehör som gör middagen festligare. Tips! Kolla in fler goda, enkla matrecept – klicka här! Tips! Baconlindad sparris – klicka här för recept! Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här! Ugnsgratinerad tomat 4 personer 2 tomater salt parmesanost basilika GÖR SÅ HÄR …