tacopizza3 tacopizza8 tacopizza5 tacopizza11

Underbart god tacopizza som älskas av hela familjen! Om du får tacoköttfärs över från tacomiddagen kan du använda den och lägga på pizzan. Släng gärna på några jalapenos innan servering!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Tacopizza

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Fyllning (eller valfri fyllning)
2–3 msk pizzasås/tomatsås, färdig eller hemgjord
150–200 g tacoköttfärs
ca 200 ost, riven

Garnering
oregano
(ev. jalapeno & färsk oregano)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.

3. Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över tacoköttfärsen och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.

3. Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.

3. Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över tacoköttfärsen och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

4. Strö över tacoköttfärsen och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan. tacopizza1 tacopizza2

tacopizza6 tacopizza7 tacopizza3