Nötterna i den lena, goda fudgen ger ett härlig tuggmotstånd! En perfekt smakkombination! Ingen jul i detta hus utan nötfudge! Jag älskar denna fudge och skulle kunna föräta mig på den. Den är vädligt enkel att göra, den tar bara några minuter att röra ihop.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Nötfudge
Ca 40 bitar
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
Fyllning
ca 100 g valnötter, hasselnötter eller cashewnötter, hackade
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt blandningen svalna något, men inte för länge för du stelnar den.
3. Hacka nötterna grovt.
4. Blanda ner nötterna i smeten (spar lite till garnering).
5. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av nötterna. Ställ chokladen i kylen för att stelna. Skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.