En mjuk och oerhört len chokladfudge med flingsalt på toppen. Saltet förhöjer smaken och ger en perfekt brytning mot det söta. En klassisk favorit som alltid har en rykande åtgång.
Tips!
Baka och slå in fudgebitarna i cellonfanpapper eller i en ask så har du en perfekt gå-bort-present.
[caption id="attachment_36958" align="" width="215"]Gör läcker, hemgjord Diam – klicka här för recept![/caption]
Chokladfudge med flingsalt
Ca 40 bitar400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)GarneringflingsaltGÖR SÅ HÄR1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt den svalna något, men inte för länge för då stelnar den.
3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över flingsalt. Låt chokladen stelna i kylen. Skär i rutor med en vass kniv.
[caption id="attachment_36936" align="" width="860"] 1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.[/caption]
[caption id="attachment_36937" align="" width="860"] 2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt den svalna något, men inte för länge för då stelnar den.[/caption]
[caption id="attachment_36961" align="" width="860"] 3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över flingsalt. Låt chokladen stelna i kylen. Skär i rutor med en vass kniv.[/caption]
I betalt annonssamarbete med Nicks. Den här är en sockerfri, ljuvligt god variant av den populära wienernougaten. Men denna gjord av Nicks choklad påverkar i princip inte blodsockret och innehåller inte nougat med socker. Så himla gott godis som också är väldigt enkelt att göra. Perfekt både som jul- och påskgodis. Wienerchoklad 150 g Nick´s …