Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Mintkrokantkladdkaka

mintkrokantkladdkaka2 mintkrokantkladdkaka5 utvald En helt underbar kladdkaka med hackad mintkrokantchoklad på toppen – ljuvligt gott. En perfekt dessert som går snabbt att baka! Den kan med fördel bakas dagen före man ska äta den. Den är lika god, om inte ännu godare om den får stå i kylen över natten.
Ljuvligt god Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!
Ljuvligt god Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!

Mintkrokantkladdkaka

12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 3 ägg 3 msk kakao 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 1 ¾ dl vetemjöl Garnering 150 g mintkrokantchokladkaka GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. 2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. 4. Hacka chokladen grovt. 5. Strö över chokladhacket på kakan medan den fortfarande är ljummen så chokladen smälter fast i kakan. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (lånad bild från annat kladdkakarecept pga bilden försvann)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
4. Hacka chokladen grovt.
4. Hacka chokladen grovt.
5. Strö över chokladhacket på kakan medan den fortfarande är ljummen så chokladen smälter fast i kakan. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
5. Strö över chokladhacket på kakan medan den fortfarande är ljummen så chokladen smälter fast i kakan. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
mintkrokantkladdkaka1 mintkrokantkladdkaka6 mintkrokantkladdkaka3 mintkrokantkladdkaka4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

3-minuters tunnbröd

Snabbgjorda, gudomligt goda tunnbröd med bakpulver som inte behöver jäsa.

0

Daimfudge-bars

Lyxiga lättgjorda fudge bars med knaprig Diam i smeten och på toppen – fantastiskt gott!

0

Kanelkladdkaka

En vansinnigt god kladdkaka med smak av kanel! Helt underbar!

0

Saffranssmörbullar med pärlsocker

De allra läckraste, saftigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en ljuvlig smörkräm.

0

Lättgjorda Bounty med bara 4 ingredienser

Extra snabbgjorda Bounty med få ingredienser som är himmelskt goda!

0

Lakritssnittar

Knapriga snittar med en läcker smak av Turkisk peppar.

0

Lakritskladdkaka

Kladdig chokladkaka med krossad turkisk peppar på toppen – en gudomligt god kombination!

0

Mormors hålkakor

Goda, luftiga och saftiga hålkakor som passar perfekt till frukost, mellis och till en god soppa eller sallad.

0

Pizzafrallor

Ljuvligt goda pizzafrallor fyllda med ost, skinka & oregano.

0

Oreo-glasstårta med 4 ingredienser

Lättgjord, gudomligt krämig & god glass med smarriga Oreokakbitar i. En riktig tiopoängare!

0

Hallonpizza

Baka hallonbullar i form av en superläcker, god pizza!

0

Grovlimpa

Nyttig, fiberrik limpa som är oerhört saftig och god.

0