Allt gott i ett – Nutella, choklad och kladdkaka i ett. Det kan knappast bli bättre! En superläcker kladdkaka fylld med riktig choklad och härlig, krämig Nutella på toppen. Strö över lite kokos så blir det ännu godare! Den här kladdkakan gör garanterat succé och passar både som dessert efter en finare middag, på barnkalaset eller som fika på jobbet. Ett kanonrecept som alltid går hem.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Nutellachokladkladdkaka med kokos
12 bitar
175 g smör, smält
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
Garnering
ca 1 dl Nutella
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta ner i smöret. Stäng av värmen och rör ner resten av ingredienserna. Blanda till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Bred ut Nutella på toppen och strö över kokos när den kallnat.