Meny Stäng

Mikrokladdkaka

mikrokladdkaka3 mikrokladdkaka4mikrokladdkaka2 mikrokladdkaka5

Jag blev verkligen glatt överraskad hur god denna kladdkaka är. Den blir heeeelt perfekt faktiskt, trots att den gräddas i mikron. Lagom seg i ytterkanten och perfekt kladdig i mitten. På bara 4 minuter bakar men en galet god kladdkaka. Helt perfekt ju! Ett nytt favoritrecept som kommer bakas många gånger till hemma hos mig!

Tips! Baka en mikrokladdkaka för en person i en minut – klicka här för recept!

Mikrokladdkaka

10–12 bitar

125 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Till botten
2 msk kokos (det funkar utan också)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i mikron och blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke. 

2. Strö kokos i botten på en pajform i glas eller porslin.

3. Grädda kakan i mikrovågsugnen i 4–6 min på full effekt. Titta på kakan efter 4 minuter, om den känns klar tar du ut den. Om den är väldigt kladdig så kör den i ca 30 sekunder åt gången tills den är lagom fast. Den ska vara lätt kladdig, men inte rinnig. Pudra gärna kakan med florsocker före servering. 

Min mikrovågsugn har 1000 W effekt och är väldigt effektiv. Jag körde min kladdkaka i 4 minuter. Om man har en mikro med lägre effekt kan det ta lite längre tid att grädda.

Tips! Baka en mikrosockerkaka i mugg på en minut – klicka här för recept!

mikrokladdkaka1

mikrokladdkaka6

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.