Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas nyttigt Okategoriserade

Nyttig jordgubbsglass utan socker

17 röster

jordgubbsglass3 jordgubbsglass2

När man är sugen på något sött och gott är den här glassen helt underbar! Den är frisk, fräsch och ljuvligt god. Det går bra att använda frysta jordgubbar från butiken, men på sommaren kan du passa på att frysa in färska jordgubbar för de har bättre smak än frysta. Men på vintern funkar de frysta kanon! Glassen är supernyttig och innehåller inget tillsatt socker så man kan äta en stor portion med gott samvete 🙂

Tips: laktosfri glass!
Byt ut yoghurten mot bubbelvatten (t ex Ramlösa eller Loka). Glassen blir då mer lik sorbet, men också jättegod!

Gör supergod nyttig mangoglass – klicka här för recept!
Gör supergod nyttig mangoglass – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nyttig jordgubbsglass utan socker

2 portioner

250 g frysta jordgubbar
1 fryst banan
ca 1 dl mild naturell yoghurt eller mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt de eventuellt ligga framme några minuter så är de blir enklare att skära, men inte för länge så de tinar.

2. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mer yoghurt gör glassen något krämigare.

3. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt dem eventuellt ligger framme några minuter så är de enklare att skära, men inte för länge så de tinar.
1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt de eventuellt ligga framme några minuter så är de blir enklare att skära, men inte för länge så de tinar.
2. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mer yoghurt gör glassen något krämigare.
2. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mer yoghurt gör glassen något krämigare.
3. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!
3. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

jordgubbsglass1utvald 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka som är supersaftig & ljuvligt god! En riktig 10-poängare!

0

Nötfudge

Nötterna i den lena, goda fudgen ger ett härlig tuggmotstånd. En perfekt smakkombination!

0

Nutellachokladkladdkaka med kokos

Allt gott i ett – Nutella, choklad och kladdkaka i ett. En perfekt kombination!

0

Oreofudge

Superläcker, mjuk och god chokladfudge med bitar av smarriga Oreokex.

0

Chokladfudge med flingsalt

Flingsalt förhöjer smaken på den lena, härliga fudgen – en underbar kombination!

0

Daimfudge

Krämig fudge i kombination med knaprig Diam – bedårande gott!

0

5-minuters chokladfudge med 3 ingredienser

Drömgod fudge som går blixtsnabbt att göra. En riktig favorit!!!

0

Krämig pepparkaksglass

En drömgod, krämig, helt fantastisk pepparkaksglass som blir julens höjdpunkt! Tar ca 5 min att göra (exklusive frysning).

0

Mintkrokantkladdkaka

Drömgod kladdkaka med läckert mintchokladhack på toppen! Ljuvligt gott!

0

3-minuters tunnbröd

Snabbgjorda, gudomligt goda tunnbröd med bakpulver som inte behöver jäsa.

0

Daimfudge-bars

Lyxiga lättgjorda fudge bars med knaprig Diam i smeten och på toppen – fantastiskt gott!

0

Kanelkladdkaka

En vansinnigt god kladdkaka med smak av kanel! Helt underbar!

0