Magiskt goda och chokladtryfflar rullade i kokosflingor. Supergoda! Perfekta att bjuda på till kaffet eller i stället för en dessert.
Tips! Ställ smeten i frysen en stund så stelnar den snabbare.
Chokladtryffel med kokos
10–15 st
1 ¼ dl vispgrädde
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.
3. Häll grädden över chokladen.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar). Ställ dem i kylen en stund om de är jättemjuka.
6. Rulla bollarna i kokos. Förvara dem i kylen i en burk med lock.