Otroligt häftig semla i form av en baguette. Bullen är supersaftig och god. Skär en bit i precis den storlek du vill ha. Antingen en jättebit eller en smal remsa. Perfekt! Äntligen kan du bestämma själv exakt hur mycket semla du vill äta. Semlans form kommer garanterat göra succé på fikabordet.
[caption id="attachment_39995" align="alignnone" width="215"]Baka ljuvligt goda hallonsemlor – klicka här för recept![/caption]
Semmelbaguette
1 st25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
½ dl strösocker
1 krm kardemummakärnor, mortlade
1 nypa salt
1 ägg
50 g smör, rumsvarmt
4–6 dl vetemjölFyllning
200 g mandelmassa
2–3 msk mjölk Garnering
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. 3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Pensla längden med uppvispat ägg.
5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.
6. Skär av ett lock på baguetten.
7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering.
[caption id="attachment_39997" align="alignnone" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_39998" align="alignnone" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_39999" align="alignnone" width="860"] 3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_40000" align="alignnone" width="860"] 4. Pensla längden med uppvispat ägg.[/caption]
[caption id="attachment_40001" align="alignnone" width="860"] 5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.[/caption]
[caption id="attachment_40002" align="alignnone" width="860"] 6. Skär av ett lock på baguetten.[/caption]
[caption id="attachment_40003" align="alignnone" width="860"] 7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.[/caption]
[caption id="attachment_40004" align="alignnone" width="860"] 8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering.[/caption]
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du fler recept och inspo. Cheesecake New York är en klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! Cheesecake New York Ca 12 bitar …
Tårtbotten, grundrecept. En oerhört luftig, fluffig, lätt och bra tårtbotten. Mitt favoritgrundrecept som alltid blir lyckat. Den kan smaksättas med t ex choklad eller citron. För att lyckas med tårtbotten är det viktigt att inte öppna ugnsluckan under gräddningen. Tårtbotten – grundrecept Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl vatten, kokhett 3 dl vetemjöl …
Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.