Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas semlor Okategoriserade

Lindas semlor

lindassemlor2 lindassemlor1lindassemlor4 De här semmelbullarna är extra saftiga och goda. Äggen i degen gör bullarna mycket luftiga och oerhört saftiga! Ett topprecept som garanterat gör succé! Gör en halv sats deg om du vill göra färre bullar. Frys annars in de bullar som blir över och njut av semlor snart igen. [caption id="attachment_39942" align="" width="250"]Superläcker semmelfläta – klicka här för recept! Superläcker semmelfläta – klicka här för recept![/caption]

Lindas semlor

Ca 30 st 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 3 ägg 225 g smör, rumsvarmt 12–13 dl vetemjöl Pensling 1 ägg Fyllning 200–300 g mandelmassa 3–4 msk mjölk ca 5 dl vispgrädde  Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler. 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle. 6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. 7. Sätt på locken. Pudra över florsocker. [caption id="attachment_39934" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_39935" align="" width="860"]2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_39936" align="" width="860"]3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption] [caption id="attachment_39937" align="" width="860"]4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler. 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption] [caption id="attachment_39938" align="" width="860"]5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle. 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.[/caption] [caption id="attachment_39939" align="" width="860"]6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. 6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna.[/caption] [caption id="attachment_39940" align="" width="860"]7. Sätt på locken. Pudra över florsocker. 7. Sätt på locken. Pudra över florsocker.[/caption] lindassemlor3  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig hallonglass utan socker

Fräsch, supergod bärglass som bara tar några minuter att göra!

0

Klassisk kladdkaka

En perfekt kladdkaka! Ett av de populäraste kakorna som finns och det här receptet är väl beprövat.

0

Rostad granola

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.

0

Glace au four

En lyxig glassbomb på en frasig marängbotten med ett ljuvligt marängtäcke som gratineras i ugnen. Vaniljglass, hallon och krossad choklad – mums!

0

Blixtfrallor

Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftig innanmäte. Klara på bara 15 min!

0

Enkel filmjölkslimpa

Ljuvligt god och lättgjord filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Rör ihop degen på några minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen!

0

Bakpulver-grahamstekakor

Supergoda, mjuka och härliga tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen. De behöver inte jäsa och går fort att göra!

0

Bakpulverfrallor

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

0

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0