Färdiga frukostbröd på 20 min – helt suveränt! De är läckert knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte. Nybakade scones till frukost är det bästa som finns! Havregrynen i degen gör dem ännu godare och nyttigare! Degen tar bara några minuter att blanda ihop och gräddningen 12–15 min. Dubbla satsen om du vill ha fler scones!
Havrescones
Ca 4 st
4 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
50 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk
Garnering
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar.
3. Rulla runda bollar av degbitarna med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan och platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.