LÄTTGJORD MARÄNGTÅRTA Pavlova är en marängtårta som fylls med t ex vispgrädde, vaniljkräm, lemon curd, vit chokladmousse, choklad och bär . Tårtan sägs ha fått sitt namn efter den ryska ballerinan Pavlova som besökte Nya Zeeland på 1920- talet, men även Australien gör anspråk på ursprunget och har den som nationaldessert.
Den lätta, frasiga marängbottnen tillsammans med fluffig grädde är alltid rätt och det är en enkel tårta som alla gillar! Den är perfekt att bjuda på om du har många gäster i olika åldrar. Alla kommer att älska den – oavsett vuxen som barn.
[caption id="" align="" width="215"]Urläcker marängtårta med Daim, vispgrädde & choklad. Klicka här för recept![/caption]
[caption id="" align="" width="215"]Hemgjord Lemon curd är fantastiskt gott som tårfyllning – klicka här för recept![/caption]
Pavlova med hallongrädde
10–12 bitar4 äggvitor2 ½ dl strösocker1 msk majsstärkelse1 tsk vitvinsvinäger6 tips på fyllningar/garnering:1. Hallongrädde5 dl vispgrädde hallon florsocker2. Blåbärspavlovaca 5 dl vispgrädde
blåbär
florsocker3. Drottningpavlova ca 5 dl vispgrädde eller vit chokladmousseblåbärflorsocker4. Citronkvargsgrädde + bär2 dl vispgrädde2 dl Valio kvarg citronVispa grädden fluffig och rör ihop den med kvargenToppa med valfria bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär, riven citron
5. Vit chokladmousse + bärvit chokladmousse (klicka för recept)Toppa med valfria bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär 6. Lemon curd + vispgrädde + bär1 sats hemgjord lemon curd4–5 dl vispgrädde färska bärGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela på äggen och separera vitorna och gulorna i olika skålar.
2. Häll äggvitorna och strösockret i en rostfri skål (eller glas).
3. Ställ skålen över ett lätt kokande vattenbad. Rör om hela tiden tills sockerkristallerna smält. Ta bort skålen direkt när de smält.
4. Vispa ägg- och sockerblandningen till en fluffig maräng. Tillsätt majsstärkelse och vitvinsvinäger i slutet. Vispa en stund till.
5. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma marängen till en rund tårtbotten, ca 10 cm hög.
6. Skapa ett mönster på kanten av marängbottnen genom att dra fåror tätt intill varandra runt hela tårtan, med en spatel eller sked, nedifrån botten och snett upp. Forma en grund grop i mitten.
7. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i ca 1 tim och 40 min. Sänk värmen till 100 grader direkt när du sätter in bottnen (viktigt för annars blir marängen ljusbrun i färgen!).
8. Garnera tårtan enligt tipsen ovan!
[caption id="attachment_44307" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela på äggen och separera vitorna och gulorna i olika skålar.[/caption]
[caption id="attachment_44308" align="" width="860"] 2. Häll äggvitorna och strösockret i en rostfri skål (eller glas).[/caption]
[caption id="attachment_44309" align="" width="860"] 3. Ställ skålen över ett lätt kokande vattenbad. Rör om hela tiden tills sockerkristallerna smält. Ta bort skålen direkt när de smält.[/caption]
[caption id="attachment_44314" align="" width="860"] 4. Vispa ägg- och sockerblandningen till en fluffig maräng. Tillsätt majsstärkelse och vitvinsvinäger i slutet. Vispa en stund till.[/caption]
[caption id="attachment_44310" align="" width="860"] 5. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma marängen till en rund tårtbotten, ca 10 cm hög.[/caption]
[caption id="attachment_44311" align="" width="860"] 6. Skapa ett mönster på kanten av marängbottnen genom att dra fåror tätt intill varandra runt hela tårtan, med en spatel eller sked, nedifrån botten och snett upp. Forma en grund grop i mitten.[/caption]
[caption id="attachment_44312" align="" width="860"] 7. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i ca 1 tim och 40 min. Sänk värmen till 100 grader direkt när du sätter in bottnen (viktigt för annars blir marängen ljusbrun i färgen!).[/caption]
Knäckig smulpaj som är godare än godast! En helt perfekt, lyxig bärpaj med en smulig botten och ett knäckigt täcke. Den är magiskt god! En riktig 10-poängare! Servera den med vaniljsås eller vaniljglass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Knäckig smulpaj Tips! Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar. Pajskal 240 g vetemjöl (4 dl) 150 g smör 90 …
Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!