Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig härlig, vaniljkräm! Godare än så här blir det knappast! Riktiga favoritbullar som har en rykande åtgång. Äggen i degen gör bullarna oerhört fluffiga och mjuka.
[caption id="attachment_44193" align="alignnone" width="215"]Vita chokladbollar som är underbart goda! Klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_44294" align="alignnone" width="215"]Nyttig mikrokladdkaka på 2 min! Supergod! Klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Ca 30 st50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 2 ägg 200 g smör, rumsvarmt 12–14 dl vetemjölFyllningca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)Garnering
1 ägg, uppvispat florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
5.Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.
8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).
[caption id="attachment_44235" align="alignnone" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_44236" align="alignnone" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.[/caption]
[caption id="attachment_44237" align="alignnone" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_44238" align="alignnone" width="860"] 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.[/caption]
[caption id="attachment_44239" align="alignnone" width="860"] 5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_44240" align="alignnone" width="860"] 6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).[/caption]
[caption id="attachment_44241" align="alignnone" width="860"] 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.[/caption]
[caption id="attachment_44242" align="alignnone" width="860"] 8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).[/caption]
[caption id="attachment_44242" align="alignnone" width="860"] 8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).[/caption]
Trosafrallor – det här är ett favoritbröd som jag väldigt ofta bakar när jag är i Trosa. Jag älskar dessa bröd. Det blir så himla gott att baka med rågsikt och de blir fantastiskt fluffiga, mjuka och goda! Kalljäsning!Frallorna kan bakas ut på plåten och jäsa i kylen i ca 8 timmar. Eller jäsa i kylen …
Extra saftiga saffransbullar fyllda med vaniljsmörkräm! Du kan också byta ut fyllningen mot alternativ 2 som består av vit choklad istället för vaniljsocker. Ljuvligt gott det med! Saffranssmörbullar Ca 40 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak man vill ha) 150 g …
En chokladpåsktårta som är makalöst god! Den mjuka, supersaftiga chokladbottnen är lätt kladdig i mitten och täckt med en härlig chokladganache. Den är helt perfekt att bjuda på i påsk! Reklam för Anthon Berg Chokladkaka med chokladganache 12 bitar 150 g smör200 g mörk choklad2 1/2 dl strösocker4 ägg1 krm salt2 dl vetemjöl Chokladganache2 1/2 …
Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!