Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig härlig, vaniljkräm! Godare än så här blir det knappast! Riktiga favoritbullar som har en rykande åtgång. Äggen i degen gör bullarna oerhört fluffiga och mjuka.
[caption id="attachment_44193" align="alignnone" width="215"]Vita chokladbollar som är underbart goda! Klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_44294" align="alignnone" width="215"]Nyttig mikrokladdkaka på 2 min! Supergod! Klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Ca 30 st50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 2 ägg 200 g smör, rumsvarmt 12–14 dl vetemjölFyllningca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)Garnering
1 ägg, uppvispat florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
5.Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.
8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).
[caption id="attachment_44235" align="alignnone" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_44236" align="alignnone" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.[/caption]
[caption id="attachment_44237" align="alignnone" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_44238" align="alignnone" width="860"] 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.[/caption]
[caption id="attachment_44239" align="alignnone" width="860"] 5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_44240" align="alignnone" width="860"] 6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).[/caption]
[caption id="attachment_44241" align="alignnone" width="860"] 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.[/caption]
[caption id="attachment_44242" align="alignnone" width="860"] 8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).[/caption]
[caption id="attachment_44242" align="alignnone" width="860"] 8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).[/caption]
Sockerbullar fyllda med vaniljkräm. Ljuvliga vetebullar med krämig vaniljkräm och doppade i knastrigt strösocker. Oemotståndliga! Bullarna går bra att frysa in, men vänta gärna med att doppa dem i socker tills de ska serveras. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Sockerbullar Ca …
Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! …
Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!