SNABB & ENKEL – OCH LJUVLIGT GOD! Hallon, kakao och pärlsocker är smarriga smaksättare i denna mjuka, saftiga, lättgjorda kaka. Den går blixtsnabbt att slänga ihop när man ska ut på picknick eller får oväntat fikabesök. Eller när chokladsuget blir extra stort och akut. Pärlsockret på toppen knastrar härligt mellan tänderna, men kan såklart utslutas om man vill dra ner på sockret.
[caption id="attachment_44090" align="" width="215"]Snabb, supergod picknickkaka – klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Här hittar du fler enkla, goda recept!
Ca 10 bitar1 ägg1 dl strösocker1 ½ tsk bakpulver1 dl mjölk½ dl kakao50 g smör, smält2 dl vetemjöl Garnering
½–1 dl hallon, frysta (eller färska)pärlsocker GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen.
4. Smula sönder hallonen och strö dem över smeten.
5. Strö över pärlsocker.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. Lyft upp kakan med papperet och vik ihop den i papperet. Packa ner den i picknickkorgen!
[caption id="attachment_44101" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_44102" align="" width="860"] 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_44103" align="" width="860"] 3. Bred ut smeten i formen.[/caption]
[caption id="attachment_44105" align="" width="860"] 4. Smula sönder hallonen och strö dem över smeten.[/caption]
[caption id="attachment_44106" align="" width="860"] 5. Strö över pärlsocker.[/caption]
[caption id="attachment_44107" align="" width="860"] 6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. Lyft upp kakan med papperet och vik ihop den i papperet. Packa ner den i picknickkorgen![/caption]
En supersaftig, ljuvligt god äppelsockerkaka med rivna äpplen i smeten. Den går lika bra att grädda i en vanlig sockerkaksform eller en rund springform, ca 24 cm i diameter. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Tips! Baka en fantastiskt god äppelkladdkaka! Klicka här för recept! Tips! Baka en galet god äppelsmulpaj med vaniljsås – …
Ljusa havrebollar är galet gott. Havrebollarna kan självklart smaksättas med 1–2 msk kakao, men då kan man minska mängden vaniljsocker till 1 msk. Jag älskar dessa ljusa havrebollar med mycket kokossmak. Jag brukar alltid ha kokos även i smeten, men det kan man strunta i om man vill. Och bollarna kan rullas i pärlsocker om …
To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i …
Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!