Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Müslirutor

müslirutor13 müslirutor8 müslirutor15Müsli i brödet gör det extra gott, mättande och smakrikt! Frys gärna in bröden till veckans frukostar. Ta fram och tina önskat antal bröd i mikron så smakar det som nybakat! Tips! Baka ut degen till vanliga frallor om du vill. Dela degen i 16–20 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 10–12 min.
Nyttiga kesoplätta utan mjöl! Klicka här för recept!
Nyttiga kesoplätta utan mjöl! Klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Müslirutor

Ca 12 st 25 g jäst 5 dl mjölk, fingervarm 2 msk rapsolja 1 ½ tsk salt 3 dl müsli, valfri sort 11–12 dl vetemjöl  Garnering müsli GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och müsli och rör om. Blanda ner mjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. 2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper (en vanlig ugnsplåt går också bra) med mjölade händer. 3. Skär degen i rutor, ca 12 st med en degskrapa eller kniv. Låt det jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 4. Pensla brödrutorna med vatten. Strö över müsli. 5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna i formen.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och müsli och rör om. Blanda ner mjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och müsli och rör om. Blanda ner mjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper (en vanlig ugnsplåt går också bra) med mjölade händer.
2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper (en vanlig ugnsplåt går också bra) med mjölade händer.
3. Skär degen i rutor, ca 12 st med en degskrapa eller kniv. Låt det jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla brödrutorna med vatten. Strö över müsli.
4. Pensla brödrutorna med vatten. Strö över müsli.
5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna i formen.
5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna i formen.
müslirutor6 müslirutor7 müslirutor8 müslirutor9 müslirutor10 müslirutor11 müslirutor12 müslirutor14 müslirutorutvald    

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Frallor med pizzasmak

Underbara frallor med pizzasmak som passar bra att servera till en god middag, sallad, på buffén eller att ta med på utflykten.

0

Mandelmaränger

Spröda, spritsade maränger med crunchig sötmandel på toppen.

0

Osötad filmjölkslimpa med rivna morötter

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

0

Mördegsinbakad hallonpaj

Den spröda, lite knapriga mördegen ihop med hallonen är en ljuvlig kombination. Enkel & snabb att baka – en riktig favorit!

0

Nyttig jordgubbsmousse på lättmjölk

Fluffig, lätt mousse som är gjord av 2 ingredienser: lättmjölk & frysta jordgubbar. Mums!

0

Enkla maränger

Spröda, härliga maränger som är gjorda av florsocker och äggvita!

0

Krokant

Gott att strö över glassen, på kladdkaka, chokladganache eller i tryfflar. Supergott och lätt att göra själv!

0

Mangoglass på pinne

Njut av iskall, svalkande mangoglass som är nyttig & baserad på frukt! Helt utan tillsatt socker!

0

Nyttiga dadelbollar

Sockerfria chokladbollar med mixade dadlar – de smakar gudomligt gott och väldigt likt vanliga havrebollar.

0

Mjölfria havregrynsfrallor

Goda, saftiga frukostbullar utan mjöl som inte behöver jäsa! Klara på 15–20 min!

0

De mest googlade bakverken

Min Chiapudding och kanelbullekladdkaka finns med på listan 🙂

0

Kladdkaka deluxe

Lyxig kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna högre och den räcker till fler. Mums!

0