EXTRA SAFTIGA KORVBRÖD Rågsiktsmjölet och mjölken gör bröden oerhört saftiga, mjuka och goda! Ett toppenrecept som ger riktigt, läckra, härliga korvbröd som är mycket, mycket godare än färdigköpta. Baka och frys in till kommande grillningar. Bröden kan även ätas som frallor!
[caption id="attachment_45597" align="" width="215"]Hemgjorda hamburgerbröd är gudomligt gott – klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_45607" align="" width="215"]Superläcker, god tacocalzone – klicka här för recept![/caption]
25–30 st25 g jäst5 dl mjölk, fingervarm1 ½ tsk salt2 msk rapsolja8 dl rågsiktca 4 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
[caption id="attachment_45598" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_45599" align="" width="860"] 2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.[/caption]
[caption id="attachment_45600" align="" width="860"] 3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_45601" align="" width="860"] 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Bergis – en klassisk bagerilimpa med en knaprig skorpa och ett luftigt, saftigt innanmäte. Degen har jag bakat ut direkt på plåten. Denna typ av limpa bakas ofta ut i form av en fläta. Lätt att baka och fantastiskt god och populär. Bergis 2 limpor 25 g jäst5 dl mjölk, …
Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så väldigt gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot grahamsmjöl eller rågmjöl för mer fibrer. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Hålkakor …
Underbart goda tekakor som är stora, fluffiga och supergoda! Tips kalljäsning! Låt degen jäsa i kylen hela natten istället för i rumstemperatur. Baka ut bröden direkt när du vaknar, låt dem jäsa ca 30 min på plåten och grädda. Då spar du tid om du vill ha nybakat bröd snabbare. Stora tekakor 8 st 50 g …