EXTRA SAFTIGA KORVBRÖD Rågsiktsmjölet och mjölken gör bröden oerhört saftiga, mjuka och goda! Ett toppenrecept som ger riktigt, läckra, härliga korvbröd som är mycket, mycket godare än färdigköpta. Baka och frys in till kommande grillningar. Bröden kan även ätas som frallor!
[caption id="attachment_45597" align="" width="215"]Hemgjorda hamburgerbröd är gudomligt gott – klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_45607" align="" width="215"]Superläcker, god tacocalzone – klicka här för recept![/caption]
25–30 st25 g jäst5 dl mjölk, fingervarm1 ½ tsk salt2 msk rapsolja8 dl rågsiktca 4 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
[caption id="attachment_45598" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_45599" align="" width="860"] 2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.[/caption]
[caption id="attachment_45600" align="" width="860"] 3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_45601" align="" width="860"] 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
RECEPT – POLARKAKOR Hembakta, mjuka, runda brödkakor som är ljuvligt goda! Polarkakor är ett populärt köpebröd, men min hembakta variant är ännu godare! Tips! Frys in bröden samma dag de bakas och ta fram och tina dem när du ska äta. Då smakar de som nybakta hela tiden. Ljust bröd blir snabbt torrt och kompakt …