kesoplättaräpple5 kesoplättaräpple3

Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg (helt utan mjöl). Servera dem gärna med mosade hallon eller andra bär och eventuellt en klick Keso eller vispgrädde.

Fiberhusk består av malda psylliumfrön och tillsätts i smeten för att den ska få en bra konsistens och inte bli blaskig.

Tips! Pudra lite kanel eller kardemumma över plättarna vid servering.

Tips! Den snygga, suveräna slickepotten från Leilas generalstore i silikon finns i rosa, ljusblå och grön! Klicka här och kolla priset!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

8–10 st

2 ägg
250 g Keso (3 eller 1,5-procent fett)
1 nypa salt
1 msk fiberhusk 

Tillbehör
kanel
1 rivet äpple

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.

2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå och tjockna i 3–5 min.

3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja steka på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.

4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen. Servera med kanel & rivet äpple.

1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.

1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.

2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå i 3–5 min.

2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå och tjockna i 3–5 min.

3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja stek på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.

3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja steka på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.

4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen.

4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen. Servera med kanel & rivet äpple.

kesoplättaräpple5 kesoplättaräpple3 kesoplättaräpple1 kesoplättaräpple2 kesoplättaräpple4 kesoplättaräpple6