riven-äppelkaka4 riven-äppelkaka1

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Riven äppelkaka

12–15 bitar

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
½ dl filmjölk

Fyllning
1 äpple, skalat & rivet
kanel
strösocker 

Garnering
kanel
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Smula över resten av degen.

4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper).

4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

riven-äppelkaka5 riven-äppelkaka2 riven-äppelkaka3 riven-äppelkaka6