Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Citronkladdkaka

 

DAGENSRECEPT citronkladdkaka5citronkladdkaka1

Galet god, kladdig kaka med en syrlig, fräsch smak av citron. En riktigt fullträff till fikat eller som dessert! Baka och överraska dina vänner och kollegor på jobbet med en härlig citronkladdkaka. En klick vispgrädde är ljuvligt gott till!

Läcker Daim & kolapaj – klicka här för recept!
Läcker Daim & kolapaj – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Citronkladdkaka

Ca 12 bitar

En riktigt syrlig och fräsch kladdkaka som fullkomligt smälter i munnen.

1 citron 
150 g smör 
3 ägg 
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
2 dl vetemjöl 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 2–3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lägg på toppen. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1–2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1–2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

citronkladdkaka3 citronkladdkaka6 citronkladdkaka7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Brödkrans med ägg

Förgyll påskbuffén och servera äggen i en snygg och god brödkrans!

0

Smulig citronkaka

Smuliga, friska & fräscha citronrutor som har en pajliknande yta och lite saftigare innanmäte.

0

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa

Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Fröna ger dem extra goda och nyttiga.

0

Kolamums med kokos

Saftiga rutor med gudomligt god kolaglasyr och kokos på toppen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Chokladdoppade marshmallows

Lyxigt och himmelskt gott skumgodis doppat i choklad!

0

Scones

Klassiska, nybakta scones till frukost är lyxigt och himmelskt gott! Och snabbt går de att baka.

0

Daimcheesecake

Magnifikt god, fryst cheesecake som kan förberedas ett par dagar innan den ska ätas.

0

Minilimpor

Servera en egen limpa till alla gäster! Saftiga, goda och trevliga att göra!

0

Saftig äppelkaka

Lättgjord och gudomligt god, lite segmjuk äppelkaka.

0

Nutellabullar

Saftiga bullar med en krämig och ljuvligt god Nutellafyllning!

0