vaniljflorsockerbullar7 vaniljflorsockerbullar8

Saftiga, luftiga, helt underbara bullar! De är fyllda med smör, vaniljsocker och florsocker. Sååååå gudomligt goda! Om man vill tillsätta lite kanel eller kardemumma så går det jättebra!

 

Florsockerbullar

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker

1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
4 msk vaniljsocker
1 ½ dl florsocker (eller 1 dl strösocker)

Garnering
1 ägg
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.

3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

vaniljflorsockerbullar2

florsockerbullar1 florsockerbullar2