Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Sockerbullar

sockerbullar

Sockerbullar fyllda med vaniljkräm. Ljuvliga vetebullar med krämig vaniljkräm och doppade i knastrigt strösocker. Oemotståndliga! Bullarna går bra att frysa in, men vänta gärna med att doppa dem i socker tills de ska serveras.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Sockerbullar

Ca 26 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm 
1 ½ dl strösocker 
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
11–12 vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)

Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
50 g smör, smält

strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.
3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.
6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.
6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.
Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ellbjørg
Ellbjørg
1 år sedan

Dem här bullarna kallade vi skoleboller när jag var barn och bodde i nordnorge. Vi hade floursockerglasyr på och doppade dem i kokosflingor. Underbart goda. Vi sprang ofta till bagaren på matrasten och köpte i stället för att äta mat från matlådan vi hade med. Därav namnet skoleboler, tror jag

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Äppelmos klassiskt grundrecept

Ett klassiskt recept på äppelmos med/utan socker med/utan konserveringsmedel. Hemgjord äppelmos/grundrecept äppelmos Skål att lägga de skalade äpplena i: ca 2 liter vatten 1 tsk askorbinsyra 2 kg äpplen av valfri sort 2 dl kallt vatten ½–2 dl strösocker ev. 2 krm askorbinsyra (gör att moset inte mörknar) ev. 2 krm natriumbensoat (konserveringsmedel) GÖR SÅ HÄR Fyll …

0

Play doh recept – hemgjord Play doh lera

Hemgjord Play doh-lera, leklera. Den är enkel att göra med en perfekt mjuk, härlig konsistens som håller länge om den förvaras i en plastpåse. Här är recept på hur du enkelt gör egen lera hemma. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Play Doh lera 4 dl vatten 2 msk neutral matolja några droppar hushållsfärg/karamellfärg 4 dl …

0

Diabetesbröd recept

DIABETESBRÖD med lite kolhydrater. Ett supergott diabetes-vänligt bröd som har en lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 4 ½ kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är viktigt och bra att få i sig till frukost. 54 kolhydrater för hela smeten 4,5 kH per brödbit DIABETESBRÖD Pannkaksliknande diabetesbröd som …

0

Pavlova – godaste marängtårtan klassiskt dessertrecept

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! PAVLOVA Lyxig marängtårta med vispgrädde och bär. Garneringen kan varieras efter egen smak med olika sorters bär. Pavlova 10–12 bitar 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger Tips på …

0

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor som är magiskt god!!! Den lagom kladdiga bottnen är en perfekt kombination med den sursöta rabarberns och smuliga toppingen. Den rabarberkakan som får allra högsta betyg! Tips! Baka en drömgod, klassisk rabarberkladdkaka – klicka här för recept! Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor 12 bitar Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl …

0

Aperol Spritz

  Aperol Spritz – en lysande orange, mousserande drink som är mycket populär. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Aperol Spritz is 3 delar mousserande vin, t ex Prosecco eller Cava (t ex 3 dl) 2 delar Aperol (t …

0

Veganfärs recept

Laga en riktigt god veganfärssås till middag! Kryddningen kan varieras efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så …

0

Veganfärssås

Veganfärssås, veganfärs recept. En mycket god klassiker med endast veganska ingredienser! Kryddningen i veganfärsåsen kan man såklart variera lite efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig …

0

Bakpulverbröd

Mycket lättbakad, snabb bakpulverlimpa! Den är mjuk, saftig och ljuvligt god! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter. Sedan sköter den sig själv i ugnen under gräddningen. Enkelt, smitigt och perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost eller vid andra tillfällen. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt …

0

Chips med löjrom

Salta chips toppade med löjrom, rödlök och gräddfil (eller crème fraiche) är ett underbart gott tilltugg till en drink eller på en buffé. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Chips med löjrom 1 påse chips 1 liten rödlök 1–2 dl …

1

Plantera tomatskivor/så tomatfrön

Plantera tomatskivor – Det går jättebra att odla tomater från riktiga tomater som man köper i butiken! Här har jag använt små cocktailtomater som jag skurit i mindre bitar. Egentligen blir det alldeles för många små plantor när man gör så här. Men det går jättebra om man gallrar och delar upp plantorna när de …

2

Kalljäsa bröd / Hur kalljäser man deg?

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Hur kalljäser man degen? Svar: Man kan göra på två olika sätt; antingen jäsa degen direkt i bunken och så bakar man ut den till frallor eller limpor på morgonen. Eller så kan …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x